• Koronavirüs

Virüs günlüğü - 22. gün

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her geçen gün daha riskli hale geliyor.
Virüs günlüğü - 22. gün
OGÜNhaber - Avrupa'da yaşam durma noktasına geldi. Türkiye'de ise alınan önlemler ile riskin önüne geçilmeye çalışılıyor.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Bulgaristan'da milletvekili koronavirüsüne yakalandı
Eski Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Milletvekili Hasan Ademov’a koronavirüs teşhisi konulması üzerine parlamentodaki tüm milletvekillerine koronavirüs testi yapılacak.

Rusya'da 27 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Rusya’da Koronavirüsü salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ülkenin 27 farklı bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden hekimlerle görüştü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanları ile video konferans yoluyla görüştü. Bakan Koca, farklı illerde tedavi gören hastaların durumu ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi aldı.

Hollanda'da Koronavirüs tedavisi gören 101 yaşındaki kadın iyileşti
Hollanda’da Koronavirüs tedavisi gören 101 yaşındaki hasta iyileşerek taburcu edildi.

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 859 bini geçti
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 859 bini aştı. Kovid-19 nedeniyle 42 bin 340 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin karantinadaki uçak gemisinde salgın yayılıyor
ABD’nin USS Theodore Roosevelt uçak gemisi kaptanı Brett Crozier, ABD Donanması’na gönderdiği mektupta, Koronavirüs salgını nedeniyle askerin karaya çıkarılıp karantinaya alınması için yardım istedi.

Japonya'da ölü sayısı 77'ye yükseldi
Japonya’da 7 kişinin daha Koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ülkede ölü sayısı 77’ye yükseldi.

Koronavirüs Kanada'da toplu taşıma çalışanlarına sıçradı
Kanada’nın Toronto kentinde toplu taşıma çalışanlarının 6’sında koronavirüs tespit edilirken, 700 çalışan da kendini karantinaya aldı.

Japonya koronavirüsüne iyi gelen ilaç için klinik çalışmalara başladı
Japonya, koronavirüsünün tedavisinde kullanılması beklenen Avigan adlı grip ilacının etkinliğinin kanıtlanması için klinik çalışmalara başlandı. Çalışmalar haziran ayında sona erecek.

İngiltere'de 13 yaşındaki çocuk Covid-19 nedeniyle öldü
İngiltere'de sağlık sorunu olmadığı belirtilen 13 yaşındaki bir çocuk, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Çin'de dün 130 asemptomatik vaka tespit edildi
Çin’de dün 36 teyitli yeni korona vakası ve 130 asemptomatik vaka tespit edildi. Dün yeni koronavirüsü nedeniyle 7 kişi daha hayatını kaybetti.

New York polis teşkilatında koronavirüs alarmı
ABD’nin, New York polis teşkilatından görevli 5 bin 600 polisin hastalık izni aldığı ve bunlardan bin polisin koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Kuzey Makedonya Türkiye'den gelecek solunum cihazlarıyla ilgili sorunun çözüleceğini umuyor
Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski, Norveç tarafından satın alınarak bağışlanan solunum cihazlarının Türkiye'deki ihracat yasağı nedeniyle ulaşmadığını belirterek, bu sorunun en kısa zamanda çözüleceği umduğunu bildirdi.

Yeni tip koronavirüs NATO'yu da vurdu
Personel ve askerlerinde Kovid-19 tespit edilen NATO, virüs nedeniyle bazı tatbikatlarını erteledi ya da iptal etti.

Avustralya ordusu koronavirüsle mücadele için seferber oldu
Dünya genelinde salgın haline gelen koronavirüs nedeniyle Avustralya’da sıkı tedbirler uygulanırken polislere askerler de yardım elini uzattı. Vaka sayısının 4 bin 862’a ulaştığı ülkede can kaybı ise 21’ye yükseldi.

Pekin'de vaka sayısı düşerken tedbirler sürüyor
Çin’in başkenti Pekin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınındaki son durumda iyileşme görülürken, yerel makamlar ikinci bir dalga ihtimaline karşı tedbirleri sıkıca uygulamayı sürdürüyor.

ABD'de tıbbi ekipman eksikliğini dile getiren sağlık çalışanlarına 'kovulma' tehdidi
ABD'deki bazı hastanelerin yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle zorlaşan çalışma şartlarını ve tıbbi ekipman eksikliğini dile getiren sağlık çalışanlarını işten çıkartmakla tehdit ettiği belirtildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'yi dayanışma örneği olarak gösterdi
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk Silahlı Kuvvetlerinin İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Koronavirüs salgını ABD'ye yaptırımları kaldırmak için fırsat sundu
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ABD yönetimine yaptırımları kaldırmak için tarihi bir fırsat sunduğunu söyledi.

Afrika'da Kovid-19 vakaları 6 bine yaklaştı
Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs vaka sayısı 5 bin 786'ya çıktı.

Belçika'da Kovid-19 vaka sayısı 13 bin 964'e çıktı
Belçika'da Kovid-19 salgınında vaka sayısı 1189 artarak 13 bin 964’e ulaşırken, ölü sayısı da 123 artışla 828 oldu.

BM: İkinci Dünya Savaşı'ndan beri en büyük kriz
Koronavirüs salgınının yakın geçmişte görülmemiş şekilde sosyoekonomik etkileri olacağını söyleyen BM Genel Sekreteri Guterres, küresel ölçekte krize karşı alınan önlemlerin yeterli olmadığını savundu.

Almanya'dan test kapasitesini katlayacak buluş
Frankfurtlu araştırmacılar aynı anda birden fazla numunenin test edilebildiği bir yöntem buldu. Bu yöntem sayesinde günde 40 bin olan test kapasitesinin 200 bin ila 400 bine çıkarılması umuluyor.

İtalya'da sokağa çıkma yasağı uzatıldı
İtalya sokağa çıkma yasağını Nisan ortasına kadar uzattı. Koronavirüsten ölenlerin sayısı dünya genelinde 42 bini aştı. Vaka sayısının en yüksek olduğu ülke ABD. Sağlık Bakanı Koca sağlık çalışanları ile görüştü.

Çin 'hastalık belirtisi göstermeyen' Kovid-19 vakalarını ilk kez açıkladı
Çin, yeni tip koronavirüs taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen 'asemptomatik' olarak adlandırılan vakaların sayısını ilk kez duyurdu.

Koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan Kıvanç Tatlıtuğ'dan ilk açıklama
Kıvanç Tatlıtuğ’dan endişe verici bir haber geldi. Tatlıtuğ kendisini iyi hissetmediği için kontrol amaçlı hastaneye yattı. Kıvanç Tatlıtuğ'dan son dakika açıklaması geldi.

İspanya'da yeni tip koronavirüs vaka sayısı 100 bini aştı
İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 864 artarak 9 bin 53'e yükselirken, vaka sayısı 100 bini aştı.

NATO dışişleri bakanları Kovid-19 gündemiyle sanal ortamda toplanacak
NATO üyesi 30 ülkenin dışişleri bakanları yarın video konferans yoluyla Kovid-19'la mücadele bağlamında daha fazla nasıl koordinasyon sağlanabileceğini görüşecek.

İtalya ve İspanya'dan tıbbi malzemeler için Türkiye'ye teşekkür
İtalya ve İspanya'nın NATO nezdinde daimi temsilcilikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), gönderilen sağlık malzemeleri için teşekkür etti.

İran'da koronavirüsünden ölenlerin sayısı 3 bin 36'ya yükseldi
İran’da koronavirüsünden ölenlerin sayısı 3 bin 36’ya yükselirken, vaka sayısı 47 bin 593 olarak açıklandı.

KKTC'de Koronavirüsten 2. ölüm
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

İsrail güçleri Filistinlilerin salgın için topladığı yardımlara el koydu
İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi Filistinlilere dağıtılmak üzere toplanan gıda malzemelerine el koydu.

New York'ta hastanelerin yanındaki parklarda seyyar morglar bekletiliyor
Koronavirüs salgını nedeniyle 1700'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği New York'ta kentteki hastanelerin yanına onlarca geçici morg yerleştirildi. Uluslararası ajansların abonelerine servis ettiği fotoğraflar, büyük yankı uyandırdı.

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 ile ilgili gelişmeler
Rusya, Ukrayna, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Özbekistan, Gürcistan ve Türkmenistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve salgına karşı önlemler artıyor.

Rusya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 24'e yükseldi
Rusya’da yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e toplam vaka sayısı 2 bin 777’ye yükseldi.

Arap ülkelerinde koronavirüs vakaları artıyor
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı Fas'ta 638'e, Filistin'de 134'e, Kuveyt'te 317'ye, Lübnan'da ise 479'a ulaştı.

Putin, Koronavirüs riski nedeniyle uzaktan çalışıyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, bir hastaneye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında tokalaştığı başhekimde Koronavirüs tespit edilmesinin ardından uzaktan çalışma sistemine geçtiği açıklandı.

Kovid-19 salgını Avrupa'yı etkilemeye devam ediyor
Yeni tip koronavirüs nedeniyle Avrupa genelinde can kayıpları artarken, salgın birçok ülkeyi ekonomik açıdan olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Japonya'da bir bebeğe Koronavirüsü bulaştı
Japonya’da bir yaşının altındaki bir bebeğe Koronavirüsü bulaştı. Zatürre belirtileri gösteren bebeğin yoğun bakıma alındığı açıklandı.

Almanya'da koronadan ölenlerin sayısı 732'ye yükseldi
Almanya’da koronavirüs nedeniyle 149 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu ülke genelinde ölenlerin sayısı 732’ye yükseldi.

İsrail'de koronavirüs yasaklarına uymayan Ultra-Ortodoks Yahudiler salgını nasıl etkiledi?
İsrail hükümeti koronavirüsle mücadele kapsamında çeşitli önlemler alırken, Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudiler kurallara uymamakta ısrar ediyor.

Hollanda'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 1173'e yükseldi
Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 134 artarak 1173'e çıktı.

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 563 arttı
İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 563 artarak 2 bin 352'ye yükseldi.

Çin'in Guangdong eyaleti, vahşi hayvan eti yiyenlere para cezası verecek
Çin'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle vahşi hayvan ticaretinin yasaklanmasının ardından bu pazarların yoğun olduğu Guangdong eyaleti, yasağa uymayıp vahşi hayvan tüketmeye devam edenlere para cezası getiren düzenlemeyi kabul etti.

Kadın futbolunda koronavirüsten vefat
TFF Kadınlar 3. Lig takımlarından Bursa Ağaköyspor Kulübünün oyuncu izleme ve sportif direktörü Kumsal Yıldız, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 90'a yükseldi
ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 920 artarak 4 bin 90'a yükseldi.

'Solunum cihazı istemiyorum, gençler için kullanın' diyen 90 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Belçika'da 90 yaşındaki Suzanne Hoylaerts, koronavirüs nedeniyle tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi. Koronavirüsten hayatını kaybeden kadının doktorlara, 'Yapay solunum cihazı kullanmak istemiyorum. Onu genç hastalar için saklayın. Zaten iyi bir hayat yaşadım.' dediği belirtildi.

İsrail'de cezaevlerinde Kovid-19 tehlikesi baş gösterdi
İsrail'in 1 yıllık tutukluluğun ardından serbest bıraktığı Filistinli'de yeni tip koronavirüs tespit edildi.

ABD'li hemşire: Bu işin sonu daha iyiye gitmeyecek
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının yeni merkez üssü olan ABD'de Imaris Vera adlı hemşire, maske nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı gözyaşları içinde anlattı ve 'Bu işin sonu daha iyiye gitmeyecek.' dedi.

Rusya'dan ABD'ye koronavirüs yardımı
Rusya, koronavirüs salgını nedeniyle ABD’ye askeri uçakla tıbbi malzeme ve maske gönderdi.

Avrupa'da Kovid-19 nedeniyle 108 Türk hayatını kaybetti
Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Avrupa genelinde 108 Türk hayatını kaybetti.

Güney Afrika'da ünlü bilim kadını Gita Ramje Kovid-19'dan hayatını kaybetti
HIV virüsüne karşı çalışmalarıyla bilinen dünyaca ünlü Güney Afrikalı bilim kadını Prof. Dr. Gita Ramjee, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) yaşamını yitirdi.

DSÖ'den Kovid-19 iyileşenleri ile ilgili verilerin neden artık yayınlanmadığına ilişkin açıklama
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını geçirip iyileşenler ile ilgili verilerin, tüm ülkeler tarafından düzenli olarak sunulmadığı için artık yayınlanmadığını belirtti.

Suudi Arabistan ve Fas'ta Kovid-19 kaynaklı can kayıpları arttı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı can kaybı Suudi Arabistan'da 16, Fas'ta 37'ye yükseldi.

Wimbledon Tenis Turnuvası Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edildi
Bu yıl düzenlenecek Wimbledon Tenis Turnuvası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iptal edildi

İngiltere'de son 24 saatte 563 kişi hayatını kaybetti
İngiltere'de koronavirüs salgını nedeni ile son 24 saatte 563 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu, ölenlerin sayısı 2 bin 352'ye yükseldi.

Japonya'da son 24 saatte rekor sayıda korona vakası
Japonya'da son 24 saatte rekor sayıda koronavirüs vakası tespit edilirken, ülkedeki toplam vaka sayısı 265 kişi artarak 3 bin 206'ya yükseldi.

KKTC'de koronavirüs vaka sayısı 77'ye yükseldi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) koronavirüs vakaları 77'ye yükseldi.

Yol kontrolünde koronavirüs şüphesi taşıyan bir kişi karantinaya alındı
Kastamonu-Ankara karayolunda yol kontrolü yapan polis ekipleri, ateş ölçer ile yaptıkları denetimde koronavirüs şüphesi olan bir hastayı karantinaya aldı. Ayrıca 65 yaş ve üstü izin belgesi olmadan yolculuk yapan bir araca da idari para cezası uyguladı.

İtalya'da Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısı 13 bin 155'e yükseldi
İtalya'da Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 727 artarak 13 bin 155'e yükseldi.

Almanya sokağa çıkma kısıtlamaları 19 Nisan'a kadar uzatıldı
Almanya'da yaklaşık iki haftadır uygulanan sokağa çıkma ve temas kısıtlamalarına 19 Nisan'a kadar devam edilecek. Federal ve eyalet hükümetleri, kısıtlamaların gevşetilmesi için şartların henüz oluşmadığı görüşünde.

Koronavirüs tedavisi gören Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti
Koronavirüs tedavisi devam eden İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu hayatını kaybetti.

Türkiye'de vaka sayısı 15 bin 679'a, can kaybı 277'ye yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplatısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, ilk kez il il vaka ve vefat sayılarını açıkladı. 

İtalya Dışişleri Bakanı Maio: 'Türk halkına dayanışması için teşekkür ediyoruz'
TSK'nın yardım uçağını karşılamaya gelen İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, 'Bugünkü yardım bizim için çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na ve Türk halkına dayanışması için teşekkür ediyoruz.' dedi.

Dünyada yeni tip koronavirüs vaka sayısı 900 bini geçti
Dünya genelinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 900 bini aştı.

Fransa'da Kovid-19 nedeniyle 3,6 milyon kişi işsiz kaldı
Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 3,6 milyon kişinin işsiz kaldığı bildirildi.

İBB'nin 90 personelinin koronavirüs testi pozitif çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 90 personelinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Koronavirüs salgınından sorumlu tutulan Kırgızistan Sağlık Bakanı görevden alındı
Kırgızistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının görülmesinden sorumlu tutulan Sağlık Bakanı Kosmosbek Çolpanbayev ile Sağlık Bakan Yardımcısı Altınay Ömürbekova görevlerinden alındı.

New York'ta koronavirüs ölümleri neredeyse 2000'e ulaştı
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen New York'ta, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı neredeyse 2000'e ulaştı.

Kovid-19 tedavisinde kullanılacak 'immün plazma temini'ne ilişkin kriterler belirlendi
Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'dan etkilenenlerden uygun görülenlerin tedavisinde kullanılacak 'immün plazma temini'ne ilişkin kriterler belirlendi.

Fransa'da ölü sayısı 4 bini geçti
Fransa'da koronavirüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı.

**Kırmızı başlıklara tıklayarak habere ulaşabilirsiniz**

NOT!!!
Evinde kal Türkiye
Cem Sultan
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri