• Koronavirüs

Virüs günlüğü - 17. gün

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her geçen gün daha riskli hale geliyor.
Virüs günlüğü - 17. gün
OGÜNhaber - Avrupa'da yaşam durma noktasına geldi. Türkiye'de ise alınan önlemler ile riskin önüne geçilmeye çalışılıyor.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

ABD ve Çin koronavirüse savaş açtı
ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sonucunda iki ülkenin koronavirüs salgınına karşı savaşmak için işbirliği yapması gerektiği vurgulandı.

Güney Afrika'da koronavirüsten ilk ölüm
Güney Afrika Sağlık Bakanı Zweli Mkhize, Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle Güney Afrika’da ilk ölümlerin gerçekleştiğini, vaka sayısının ise bine ulaştığını belirtti.

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 533 bini geçti
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 533 bini aştı.

Macaristan'da ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

Hırvatistan, basketbol sahasını geçici hastaneye geçirdi
Hırvatistan hükümeti koronavirüs hatalarının tedavisi için Osijek kentinde bulunan basketbol sahasını geçici hastaneye çevirdi.

İtalya'nın eski başbakanı Salvini'den Çin'e koronavirüs suçlaması
İtalya'nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini, Çin’in koronavirüs salgınını örtbas etmeye çalışarak, insanlık suçu işlediğini ifade etti.

Wuhan'da karantinanın erken kalkması ikinci bir dalgaya neden olabilir
Dünyanın en eski tıp dergisi Lancet’te yayınlanan bir araştırmaya göre, Çin’in Wuhan şehrinde karantinanın erken kalkması ikinci bir dalgaya neden olabilir.

Bakan Koca: 'İl Sağlık Müdürüyle riskleri ve mücadele yöntemini değerlendirdik'
Sağlık Bakanı Koca, 81 ilinin İl Sağlık Müdürüyle telekonferans üzerinden toplantı yaptıklarını belirterek, 'Riskleri, mücadele yöntemini değerlendirdik.' dedi.

AB liderleri korona gündemiyle toplandı
Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin liderleri, koronavirüs gündemiyle toplandı. AB liderleri yayınlanan ortak bildiride koronavirüs salgınının tüm dünya için eşi görülmemiş bir zorluk oluşturduğu vurgulandı.

Çin'de 5 ölüm, 55 vaka kaydedildi
Çin'de koronavirüs salgınında dün 5 kişi hayatını kaybederken, 55 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.

Fransa'da koronavirüsü nedeniyle ölü sayısı bin 696'ya ulaştı
Fransa'da koronavirüs nedeniyle 365 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı bin 696'ya, vaka sayısı 29 bin 155'e yükseldi.

ABD'de 4 ay içinde yaklaşık 81 bin kişinin koronavirüsten öleceği tahmin ediliyor
ABD'de yapılan araştırmada, sosyal mesafe önlemlerine rağmen 4 ay içinde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin 80 bini aşabileceği tahmini yapıldı.

ÖSYM Başkanı Aygün: 'Sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi'
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 'Sınav tarihleri gözden geçirildi ve yeniden düzenlendi. YKS, MEB'in önereceği müfredat ve kazanımlara göre olacak.' dedi.

IMF Kovid-19 ile ilgili ilk kredisini Kırgızistan'a sağlayacak
IMF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kırgızistan'ın Kovid-19 ile ilgili sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için acil maddi yardım talebinin 26 Mart itibarıyla onayladığı kaydedildi.

Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı yükseliyor
Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs vakalarının sayısı 3 bin 243'e çıkarken, 83 kişi hayatını kaybetti.

Almanya, İtalya'dan korona hastası alacak
Koronavirüsünün merkezi haline gelen Avrupa’da korona ile mücadele devam ederken, Almanya, İtalya’dan yoğun bakımda olan 47 korona hastasını alacak.

Avustralya Başbakanı Morrison: 'Yurt dışından gelen herkes karantinaya alınacak"
Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Morrison açıklamasında 'Yurt dışından gelen herkes karantinaya alınacak' ifadelerini kullandı.

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 378'e yükseldi
İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 144 kişi artarak, 2 bin 378'e yükseldi.

Hantavirüs insandan insana bulaşmıyor
Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Öktem, 'Çin'de ölüme neden olan hantavirüs eski dünya tipidir ve insandan insana bulaşması söz konusu değildir. Dolayısıyla uluslararası bir salgın ve pandemi yapması beklenmemektedir.' dedi

Çin Devlet Başkanı Şi'den Kovid-19'la mücadelede uluslararası seferberlik çağrısı
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, koronavirüs salgınına karşı uluslararası mücadelenin önemine dikkati çekerek, 'Ülkeler arasında güveni artırmak, birlik ve iş birliği içinde hareket etmek uluslararası toplum için zorunluluk haline gelmiştir.' dedi.

TBMM'de yemekhaneler kapatıldı, personele kumanya dağıtılıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) koronavirüsüne karşı alınan önlemler kapsamında yemekhanelerin kapatılmasının ardından personele kumanya dağıtılıyor.

Rusya'da koronavirüsünden 4. ölüm
Rusya'da koronavirüsü nedeniyle 1 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 4'e yükselirken ülke genelindeki vaka sayısı da bini aştı.

Belçika'da Kovid-19 vaka sayısı 7 bin 284'e çıktı
Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı bin 49 artarak 7 bin 284'e ulaşırken, ölü sayısı da 69 artışla 289 oldu.

İspanya'da koronavirüsten 769 kişi daha hayatını kaybetti
İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı düne göre 769 artarak 4 bin 858'e çıktı.

Avustralya'ya gelenler iki hafta karantinaya alınacak
Avustralya Başbakanı Scott Morrison yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla ülkeye gelen herkesin 14 gün boyunca karantinaya alınacağını duyurdu.

Meksika'da, ABD'den sınır dışı edilen göçmenler Kovid-19 salgını nedeniyle karantinaya alınacak
Meksika'nın ABD sınırındaki Chihuahua eyaletinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ABD'den sınır dışı edilen göçmenlerin, iki hafta süreyle karantinada tutulacağı bildirildi.

Kovid-19, ABD'de yıl sonuna kadar en az 200 bin kişiyi öldürebilir
Enfeksiyon hastalıkları uzmanları, ABD'de, yeni tip koronavirüsün bu şekilde yayılmaya devam etmesi halinde yıl sonuna kadar en kötü senaryoda 200 bin ila 2,2 milyon kişinin hayatını kaybedebileceği öngörüsünde bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'da koronavirüsü tespit edildi
Koronavirüsü salgınına zamanında müdahale etmemekle suçlanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'da corona virüsü tespit edildi

BM Genel Sekreteri Gueterres'den koronavirüs çağrısı
G-20 zirvesinin ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'Kazanmak için birlikte mücadele etmeliyiz' ifadelerini kullanarak dünya ülkelerine koronavirüsüyle ortak mücadele çağrısında bulundu.

Korona'dan korkmayan tek ülke: Belarus
Dünya geneli koronavirüs pandemisi nedeniyle panik halindeyken, Belarus salgına karşı herhangi bir önlem almamasıyla dikkat çekiyor.

İran'da ikinci koronavirüs dalgası endişesi
İran'da 8.5 milyon kişinin nevruz tatili nedeniyle seyahate çıkması, ülkede ikinci bir koronavirüs dalgası endişesine neden oldu.

Irak'ta koronavirüsten ölenlerin sayısı 40'a yükseldi
Irak'ta, yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 40'a yükselirken, vaka sayısı ise 458'e çıktı.

Rize'de Kendirli Beldesi ve 4 köy koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı
Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı.

AB'den Yemen'de ateşkese destek açıklaması
Avrupa Birliği (AB) Dış Eylem Servisi tarafından yapılan açıklamada, Yemen'de ortaya çıkan ateşkes ortamından duyduğu memnuniyet dile getirildi.

Suriye'nin kuzeyinde Kovid-19 tedbirleri nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı
Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla terörden arındırılan bölgelerde, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla eğitime verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

Bakan Varank Kovid-19 ile mücadelede atılan adımları anlattı
Bakan Varank, Ar-Ge bütçesinin tamamını yeni tip koronavirüs ile mücadeleye yönelik çalışmalara harcamaya hazır olduklarını belirterek, 'Netice alınabilecek bütün projeleri destekleyeceğiz.' dedi.

Kovid-19 salgını Avrupa'yı etkilemeye devam ediyor
Dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayıları her geçen gün artarken, salgın Avrupa ülkelerini de olumsuz etkilemeye devam ediyor.

KKTC'de sokağa çıkma yasağı
KKTC'de köylerde ortaya çıkan koronavirüs salgının önüne geçmek için hükümet sokağa çıkmayı yasakladı.

Myanmar'da hükümet, Kovid-19'a karşı zamanında tedbir almamakla eleştiriliyor
Myanmar hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı zamanında önlem almamakla eleştiriliyor.

Arap dünyasında Kovid-19 vakaları artıyor
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) görüldüğü Tunus, Lübnan, Umman, Kuveyt'te vaka sayıları giderek artıyor.

Koronavirüsü Kremlin'e sıçradı
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Kremlin Sarayı'nda çalışan 1 kişide koronavirüsünün tespit edildiğini doğruladı.

KKTC Başbakanı Tatar'dan Kovid-19 ile mücadelede Türkiye ile iş birliği vurgusu
KKTC Başbakanı Tatar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile bunun getirdiği ekonomik sıkıntıları Türkiye ile iş birliği yaparak aşacaklarını belirtti.

Kabe ve Mescid-i Nebevi'de cuma namazı kılınmadı
Suudi Arabistan'da koronavirüs nedeniyle ülkenin bütün camilerinde namaz kılması yasaklanmasının ardından Mekke'deki Kabe ve Medine'deki Mescid-i Nebevi bomboş görüntülendi.

Almanya'da 15 bin asker, koronavirüs salgınına karşı mücadele edecek
Almanya, 15 bin askerini koronavirüs ile mücadele kapsamında sivil makamlara destek için hazır hale getirdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock koronavirüse yakalandı
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un koronavirüs (Covid-19) testi pozitif sonuçlandı.

Fransa'da hiçbir hastalığı olmayan 16 yaşındaki genç kız Covid-19'dan hayatını kaybetti
Dünyayı saran Covid-19 hastalığının genellikle yaşlı ve kronik hastaları öldürdüğü düşünülse de gençlerde de ölümler görülmeye başladı.

Göztepe'nin koronavirüs testleri sonuçlandı
Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin geçtiğimiz gün futbolcu, teknik heyet ve yöneticilere yaptırdığı koronavirüs testleri negatif çıktı.

Singapur'da sosyal mesafeyi korumayanlara para ve hapis cezası
Singapur’da sosyal mesafeyi korumayan vatandaşlara 6 aydan başlayan hapis cezası veya 7 bin dolar para cezası ile karşı karşıya kalacak.

Japonya'da koronavirüsü bugün rekor kırdı
Japonya'da aynı gün içinde bildirilen vaka sayısı bugün rekor kırarak 102'ye ulaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden sağlık çalışanlarına konaklama desteği
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Bilkent Şehir Hastanesi sağlık personelinin istirahati için toplam 60 tekli odadan oluşan 3 konteyner yapımına başladık.' dedi.

İspanya'da koronadan 1 günde 769 ölüm
İspanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ölü sayısı 4 bin 89’a, vaka sayısı 64 bin 59’a ulaştı.

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin 759'a ulaştı
İngiltere'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 181 artışla 759'a ulaştı.

ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 86 bini aştı
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 86 bin 12'ye, ölü sayısı ise bin 301'e çıktı.

Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı ertelendi
MSB tarafından yapılan açıklamada, 'Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ÖSYM Başkanlığınca 14 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir.' denildi.

Hollanda'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 546'ya yükseldi
Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte 112 kişi artarak 546'ya çıktı.

Kiev Emniyet Müdürü Krişçenko, koronavirüsüne yakalandı
Ukrayna’da Kiev Emniyet Müdürü Andrei Krişçenko’nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Bakan Soylu: 12 belde ve köy karantina altına alındı
İçişleri Bakanı Soylu, koronavirüsle mücadele kapsamında, toplam 12 belde ve köyün karantinada olduğunu bildirdi.

Azerbaycan'da 43 kişide daha koronavirüs tespit edildi
Azerbaycan’da 43 kişide daha koronavirüs tespit edilirken vaka sayısı 147’ye yükseldi.

İspanya'da 'Kovid-19 gerekçesiyle işten çıkarma' yasaklandı
İspanya'da sol koalisyon hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle işten çıkarmaları, virüsle ilgili ülkedeki sağlık krizi sonlandırılana kadar yasaklama kararı aldı.

Bahçeli'den sosyal izolasyon çağrısı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 'Virüse karşı muazzam ve muhtevalı bir direniş devamlı tahkim edilmekte, tedbirler azimle ve azami şekilde alınmaktadır. Salgının önüne geçmek maksadıyla makul ve mantıklı her yola başvurulmaktadır.' dedi.

Zorunlu sebepler dışında şehirlerarası seyahat kısıtlanacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs tedbirleri kapsamında zorunlu sebepler dışında şehirlerarası otobüs seyahatlerinin kısıtlanacağını açıkladı.

Bakan Soylu: OHAL'e gerek yok demem
İçişler Bakanı Süleyman Soylu, 'Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek mi?' sorusuna yanıt verdi. Soylu, 'OHAL'e gerek yok demem. Koronavirüsün yayılmayla ilgili sadece tahminim var' dedi.

Bakan Koca: Bugün 17 kişiyi daha kaybettik
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı ardından düzenlediği basın toplantısında bugün 17 hastanın daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

İtalya'da en ölümcül gün: Bir günde 969 ölü
İtalya'da yeni tip koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı son 24 saatte 969 artarak 9 bin 134'e yükseldi.

New York'ta mobil morglar kuruldu
New York eyaleti artan koronavirüs ölümleriyle başa çıkmak için soğutmalı kamyon ve çadırlardan morglar kurdu.

Bakan Koca, 'Cumhurbaşkanımıza ilettim' deyip duyurdu: Daha ileri tedbirlere ihtiyaç var
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısında 'Sokakta geçirilecek zamana kısıt getirmek' için tedbir önerisi kararı alındığını ve değerlendirmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağını açıkladı.

New York'ta Kovid-19 vakası sayısı, bir günde 7 binden fazla artarak 44 bini geçti
New York Valisi Andew Cuomo, eyaletteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası sayısının bir günde 7 bin 300'den fazla artış göstererek, 44 bin 600'e ulaştığını bildirdi.

Güney Kıbrıs'ta koronavirüse bağlı ölü sayısı 5'e yükseldi
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde (GKRY) koronavirüse bağlı ölü sayısı 5’e yükseldi.

İngiltere'de Birmingham Havalimanı morga dönüştürülüyor
İngiltere’nin ikinci büyük kenti olan Birmingham’da koronavirüs ölümlerinin hızla artması nedeni ile Birmingham Havalimanı, morga dönüştürülüyor.

Erdoğan'dan koronavirüs tedbirleri hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları kamuoyuna duyurdu. Erdoğan açıklamasında, 'Hiçbir musibetin bizim gücümüzden büyük olmadığı inancıyla Kovid 19 ile mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz.' dedi.


**Kırmızı başlıklara tıklayarak habere ulaşabilirsiniz**

NOT!!!
Evinde kal Türkiye
Cem Sultan
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri