TİC Holding Header
  • USD 32.516
  • EUR 34.797
  • Altın 2431.056
  • BIST 100 9716.56
  • Koronavirüs

Virüs günlüğü - 16. gün

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her geçen gün daha riskli hale geliyor.
Virüs günlüğü - 16. gün
OGÜNhaber - Avrupa'da yaşam durma noktasına geldi. Türkiye'de ise alınan önlemler ile riskin önüne geçilmeye çalışılıyor.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanı danışmanı koronavirüsten yaşamını yitirdi
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin danışmanlarından Jean Joseph Mukendi wa Mulumba'nın koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

New York'ta önlükleri tükenen bazı hemşireler Kovid-19'dan korunmak için çöp poşeti giydi
ABD'de koronavirüs salgınının merkezi haline gelen New York'ta önlükleri tükenen bazı hemşireler çöp poşetlerinden yaptıkları önlükleri giydi.

Japonya'da ölü sayısı 55'e yükseldi
Tokyo Valisi Yuriko Koike, yeni karşılaşılan korona virüs vakaları ile birlikte metropolün kritik bir noktaya geldiğini belirterek, vatandaşlara evden çıkmama çağrısı yaptı. Japonya genelindeki ölü sayısı ise 55'e yükseldi.

Çinli milyarderden Rusya'ya koronavirüsü ile mücadele yardımı
Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden biri olan Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, Rusya'ya koronavirüsü ile mücadele yardımı olarak test kitleri, maskeler ve tıbbi malzemeler gönderdi.

G-7 Dışişleri Bakanları Toplantısında koronaya karşı iş birliği vurgusu
Telekonferans ile görüşen G-7 ülkelerinin Dışişleri bakanları, koronavirüsü pandemisi ile mücadelede iş birliği yapma konusunda mutabık kaldı.

ABD'de koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 1042'ye yükseldi
ABD’de koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 42’ye yükselirken, ülkedeki vaka sayısı 69 bin 144’e ulaştı.

KKTC'de koronavirüs vaka sayısı 47'ye yükseldi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) koronavirüs vaka sayısının 47’ye yükseldiği açıklandı.

Çin'de yerel kaynaklı koronavirüs vakası görülmedi
Çin'de yerel kaynaklı yeni koronavirüs vakasına rastlanmazken, yurt dışı kaynaklı 67 yeni vakanın tespit edildiği bildirildi.

New York'ta 40 bin emekli sağlıkçı göreve geri döndü
ABD'de koronavirüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen New York eyaletindeki 40 bin emekli sağlık personeli göreve döndü.

ABD'de korona nedeniyle Teksas ve Florida'da acil durum ilan edildi
ABD Başkanı Trump, Teksas ve Florida eyaletinde acil durum uygulanmasına onay verdiğini açıkladı. Başkent Washington DC’de iş yerlerinin 24 Nisan’a kadar kapatıldığı belirtilirken, New York Belediye Başkanı Blasio, gelen mali yardıma itiraz etti.

İsveç Kralı, koronavirüs endişesiyle Stockholm'den ayrıldı
İsveç Kralı XVI Carl Gustaf ve Kraliçe Silvia, koronavirüs endişesi nedeniyle Stockholm'den ayrılarak Flen kentindeki bir saraya taşındı.

Akar talimat verdi, Bakanlığa bağlı fabrikalarda maske üretimi arttı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatı üzerine Bakanlığa bağlı fabrika ve dikimevlerindeki maske üretimine hız verildi.

Cammu Keşmir'de koronavirüsten ilk ölüm
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Japonya, Kovid-19 nedeniyle şimdilik OHAL ilan etmeyecek
Japonya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde şu an için olağanüstü hal (OHAL) ilan etmeyi planlamıyor.

Avustralya'da koronavirüsünden ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi
Avustralya'da yeni tip koronavirüsü nedeniyle 3'ü Victoria, 1'i ise Queensland eyaletinde olmak üzere toplam 4 kişinin daha hayatını kaybettiği Kovid-19 kaynaklı ölü sayısının 12'ye yükseldiği açıklandı.

İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 2495'e yükseldi
İsrail'de, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısı 2495'e yükseldi.

İran'da seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı uygulaması başladı
İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tedbirler kapsamında ülke genelinde seyahat ve eyaletlerden çıkış yasağı uygulamasının başladığını duyurdu.

Aytaç Yalman'ın doktoru ve koruması koronavirüse yakalandı
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman’ın doktoru ve korumasının da koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Yalman’ın doktoru ve koruması yoğun bakımda tedavi altına alındı.

ABD Kovid-19 salgınının 'yeni merkez üssü' olma yolunda ilerliyor
Yeni tip koronavirüs kaynaklı ölü sayısının bini aştığı, vaka sayısının da 70 bine yaklaştığı ABD'de bilanço giderek ağırlaşırken, Dünya Sağlık Örgütünün 'salgının yeni merkez üssünün ABD olabileceği' uyarısı endişeleri daha da artırıyor.

Mustafa Cengiz'e koronavirüs testinden iyi haber
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi negatif çıktı.

Filistin'de koronavirüs vakası sayısı 86'ya yükseldi
Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) toplam vaka sayısının 86'ya yükseldiğini duyurdu.

Rusya'da vaka sayısı 800'ü geçti
Rusya’nın başkenti Moskova’da korona virüs salgını nedeniyle tüm restoran ve kafeler 5 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Ülkede vaka sayısı ise 800’ü geçti.

Japonya'dan yeni koronavirüs tahliyesi
Japonya, koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm uluslararası uçuşları durduran Peru’da mahsur kalan vatandaşların tahliye edileceğini açıkladı.

İspanya'da OHAL 11 Nisan'a kadar uzatıldı
İspanya’da koronavirüsle mücadele amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen ve 29 Mart’ta sona erecek olağanüstü hal (OHAL) 11 Nisan’a kadar uzatıldı.

Merkel'in ikinci korona testi negatif çıktı
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ikinci korona testi de negatif çıktı.

İran Devrim Muhafızları komutanı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
İran’da Devrim Muhafızları komutanlarından Habib Berzgeri’nin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Hollanda'da kanalizasyon suyunda koronavirüs saptandı
Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü, virüsün bazı hastaların dışkıları yoluyla kanalizasyona karıştığını belirtilerek, atık sulardan uzak durulmasını istedi.

Bakan Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' sorusuna yanıt
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınına ilişkin 'Eğer bu tedbirlerle salgının önüne geçemezsek alacağımız en yüksek tedbiri alırız' dedi.

İran'da son 24 saatte koronavirüsten 157 kişi hayatını kaybetti
İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı 157 artarak, 2 bin 234'e yükseldi.

YKS ertelendi
YÖK Başkanı Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Almanya'da bazı mahkumlar geçici olarak serbest bırakılıyor
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde salgının yayılmasını engellemek için bazı mahkumların serbest bırakılacağı açıklandı.

İspanya'da Kovid-19'dan dolayı hayatlarını kaybedenlerin sayısı 4 bin 89'a çıktı
İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı hayatlarını kaybedenlerin sayısı düne göre 655 artışla 4 bin 89'a çıktı.

İBB Başkanı İmamoğlu: 'İstanbul için kontrollü bir kısıtlama bekliyoruz'
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul için sokağa çıkma kısıtlaması isteyerek, 'Hükümetten, kademeli, kontrollü bir sokağa çıkma konusunda bir çalışma bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Belçika'da Kovid-19 vaka sayısı 6 bin 235'e çıktı
Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 1298 artarak 6 bin 235'e ulaşırken, ölü sayısı da 42 artışla 220 oldu.

Japonya'da koronavirüsü bilançosu ağırlaşıyor
Japonya'da koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 56’ya, ülkedeki toplam vaka sayısı ise 2 bin 85’e yükseldi.

AB'den koronavirüse karşı iş birliği çağrısı
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin, 'AB üyesi hiçbir ülke tek başına bu krizin üstesinden gelemez.' dedi.

Güney Kore'de Kovid-19 hastalarının yaklaşık yüzde 45'i tamamen iyileşti
Güney Kore'de yeni tip koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığı 20 Ocak'tan bu yana, hastaların yaklaşık yüzde 45'inin tamamen iyileştiği bildirildi.

AP Başkanı Sassoli: 'Koronavirüs karşısında demokrasi askıya alınamaz'
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin koronavirüs ile ilgili gerçekleştirilen olağanüstü oturumun açılışında yaptığı konuşmada, 'Koronavirüs karşısında demokrasi askıya alınamaz' ifadelerini kullandı.

Acıbadem Sağlık Grubu Kovid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarına başladı
Acıbadem Sağlık Grubu, yeni tip koronavirüs ile ilgili koruyucu yöntemlerin başında gelen aşı geliştirmenin yanı sıra farklı tedavi yöntemlerine yönelik çalışma başlattı.

Korkutan koronavirüs açıklaması: 40 mutasyon geçirmiş virüs bulundu
Dünya çapında koronavirüs paniği katlanarak devam ederek İzlanda'dan kritik bir açıklama geldi. Bilim insanları, Covid-19 hastalarından alınan örneklerde mutasyona uğramış 40 virüs tespit etti.

İran koronavirüs salgınına karşı 406 milyon liralık ekonomik destek paketi hazırladı
İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından zarar görenlere ekonomik destek sağlamak ve sağlık sistemini güçlendirmek amacıyla yaklaşık 406 milyon lira tahsis edildiğini açıkladı.

Azerbaycan'da koronavirüsten 3.ölüm
Azerbaycan'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 3'e, vaka sayısı ise 122'ye yükseldi.

MotoGP'de İspanya Grand Prix'si koronavirüs nedeniyle ertelendi
2020 MotoGP Dünya Şampiyonası'nın İspanya'da düzenlenmesi planlanan etabı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi.

Gazze'de koronavirüsle mücadele için 1000 karantina odası inşasında sona gelindi
Karantina odalarından 500'ünün inşası Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti, diğer kısmı da kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde yürütülüyor.

Papa Franciscus'un kaldığı konuttaki bir rahipte Kovid-19 çıktı
İtalyan basınında yer alan haberlerde, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un kaldığı Santa Marta Konukevi'nde kalan bir rahipte de Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

İran'da koronavirüsü yenen 90 yaşındaki kadın taburcu edildi
İran'ın Kum kentinde 90 yaşındaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

İsrail'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 8'e yükseldi
İsrail'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'LGS sadece birinci dönem müfredatından yapılacak'
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 'LGS kapsamındaki merkezi sınav, sadece birinci dönem müfredatından yapılacak.' dedi.

Fransa'da polisler de maske yetersizliğine tepki gösterdi
Fransa'da polis sendikaları, Kovid-19 salgını nedeniyle serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırılmasını kontrol eden polislerin maske yetersizliği yaşamasına tepki gösterdi.

Irak'ta yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi
Irak'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya, vaka sayısı 392'ye yükseldi.

ABD basını koronavirüsle mücadelede Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerini örnek gösterdi
ABD’li Newsweek dergisi Hz. Muhammed’in (sallallahü teala aleyhi vesellem) salgın hastalıklarla ilgili hijyen, karantina ve salgınla mücadele tavsiyelerinin yer aldığı hadisleriyle ilgili yazı yayınladı.

Yunanistan'da korona salgınında ölü sayısı 23'e yükseldi
Yunanistan’da koronavirüs salgını nedeniyle bir asteğmenin hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 23’e yükseldiği belirtildi.

Çin'den, Pompeo'nun 'Vuhan virüsü' ifadesini kullanmaktaki ısrarına tepki
Çin, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için 'Vuhan virüsü' ifadesini kullanmakta ısrarcı olmasına sert tepki gösterdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları Kovid-19 etkisiyle rekor seviyeye ulaştı
ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının iş gücü piyasasını etkilemesiyle, 21 Mart ile biten haftada 3 milyon 283 bine yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Spahn: 'Kovid-19 salgınında fırtına öncesi sessizlik dönemindeyiz'
Almanya Sağlık Bakanı Spahn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin Almanya'nın fırtına öncesi sessizlik döneminde olduğunu söyledi.

Hollanda'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 434'e yükseldi
Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 78 kişi artarak, 434'e çıktı.

Yunanistan'da Türk köyü karantinaya alındı
Yunanistan’ın İskeçe kentinde Türklerin yaşadığı Şahin köyü, koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

Putin: '2-3 ay içerisinde koronavirüsü yeneceğiz'
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus iş dünyasının temsilcileri ile yaptığı toplantıda koronavirüsü 2-3 ay içerisinde yenebileceklerini söyledi.

26 Türk işçisi, koronavirüsü nedeniyle Makedonya'da mahsur kaldı
Kuzey Makedonya'nın Üsküp kentinde çalışan 26 Türk işçi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü (Covid-19) nedeniyle ülkelerine dönemiyor.

ABD'de Kovid-19 vakalarında rakam 70 bine yaklaştı
ABD, virüsün bulaştığı kişi sayısı bakımından dünya genelinde 81 bin 782 vakayla Çin ve 74 bin 386 vakayla İtalya'nın ardından 3. sırada yer alıyor.

Hindistan'da koronavirüse karşı 22 milyar dolarlık yardım paketi
Hindistan, koronavirüsü pandemisinin ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak amacıyla yoksul vatandaşlar için 22 milyar dolarlık ekonomik yardım paketi açıkladı.

Abdurrahim Albayrak: 'Sağlığım her gün daha iyiye gidiyor'
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve hastanede tedavi altında bulunan Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, sağlığının her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti.

İngiltere'de koronavirüse yönelik önlemler artırılıyor
İngiltere'de süpermarketler, çalışanlarını ve müşterilerini yeni tip koronavirüs salgınından korumak için önlemlerini artırıyor.

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları artıyor
Moldova'da 24 yeni koronavirüs vakası olurken; Ukrayna’da vaka sayısı 156'ya çıktı.

KKTC'de koronavirüs vakası 56'ya yükseldi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koronavirüs vaka sayısı 56’ya yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı G20 Liderler Olağanüstü Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, 'Küresel finansal kriz döneminde yaptığımız gibi bir an önce harekete geçmeliyiz.' dedi.

BM, COVID-19 salgınına yönelik küresel insani yardım planını harekete geçiriyor
COVID-19, yalnızca birkaç ay içinde dünyanın dört bir yanındaki çocukların yaşamlarını altüst etti. Yüz milyonlarca çocuk okula gitmiyor. Ebeveynler ve görevliler işlerinden oldu. Sınırlar kapatıldı.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 500 bini aştı
Yeni tip koronavirüs görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği bilgiye göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 500 bini aştı.

Lübnan'da Kovid-19 nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı
Lübnan hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülkede 19.00-05.00 saatlerini kapsayan kısmi sokağa çıkma yasağı ilan etti.

ABD donanmasında koronavirüs salgını yayılıyor
ABD donanmasına bağlı USS Theodore Roosevelt Uçak Gemisi’nin ekibi arasında koronavirüs vakalarının arttığı bildirildi.

İtalya'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 8 bin 165'e yükseldi
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülke olan İtalya'da ölü sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 662 artarak 8 bin 165'e yükseldi.

Bakan Pakdemirli'den koranavirüs talimatı
Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, koronavirüsü tedbirleri kapsamında telekonferans yöntemiyle Bakanlığa bağlı il müdürleri ile yaptığı online toplantıda 'Önceliğimiz gıda arz ve talep dengesini korumak, vatandaşımıza güvenli gıdayı ulaştırmaktır.' dedi.

New York'ta Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı, bir günde yüzde 40 arttı
New York'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hastaneye kaldırılanların sayısı, bir günde yüzde 40 artarak 5 bin 327'ye çıktı.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri Çin ile video konferans gerçekleştirildi
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, Çinli yetkililer ve bilim insanları ile video konferans gerçekleştirdi. 3 saat süren toplantıda, ülkeler arasında yeni tip koronavirüse ilişkin bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

İstanbul'da koronavirüsten ölenler için iki mezarlık belirlendi
İBB, koronavirüsten yaşamını yitirenler için Kilyos ve Beykoz'u defin alanı olarak belirledi. Beykoz'da yaşayanlar duruma tepkili.

Almanya, İtalya ve Fransa'dan COVID-19 hastası kabul ediyor
Almanya’da, İtalya ve Fransa’dan durumu ağır hastaları tedavi için kabul eden eyaletlerin sayısı artıyor. Ancak kriz patlak verdiğinde maske ihracatına kısıtlama getiren AB üyeleri, bencillik suçlamasıyla karşı karşıya.

Bakan Koca: Koronavirüste can kaybımız: 75, vaka sayımız: 3629
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınına ilişkin yeni verileri açıkladı. Bakan Koca, koronavirüsten ölenlerin sayısının bugün itibariyle 75 olduğunu, vaka sayısının ise 3629'a ulaştığını açıkladı.

Fransa'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 1696'ya çıktı
Fransa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşamını yitirenlerin sayısı 1696'ya yükseldi.

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 578 oldu
İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 113 artarak 578'e çıktı.

Ürdün'ün İrbid kenti karantina altına alındı
Ürdün’ün İrbid kenti koronavirüs salgını nedeni ile karantina altına alındı. Kente giriş ve çıkışlar kapatıldı.

İngiltere'de halk sağlık çalışanlarını alkışlarla destekledi
İngiltere’de koronavirüs sebebiyle evlerinden çıkamayan halk salgının sona ermesini beklerken alkışlarla sağlık çalışanlarına destek mesajı verdi.

ABD, 82 bin 179 vaka ile dünyada en fazla Kovid-19 görülen ülke oldu
ABD, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 82 bin 179 vaka sayısı ile Çin ve İtalya’yı geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleşti.

**Kırmızı başlıklara tıklayarak habere ulaşabilirsiniz**

NOT!!!
Evinde kal Türkiye
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri