TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'bayramda kısıtlama olacak mı?' sorusuna yanıt

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, katıldığı bir televizyon programında, 'Kurban Bayramı'nda koronavirüs kısıtlaması olacak mı?' sorusuna yanıt verdi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'bayramda kısıtlama olacak mı?' sorusuna yanıt
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 'Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı?' sorusuna, "Bugün kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi konu. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfsısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız" demişti.

BULAŞ ZİNCİRİ FAZLA OLAN İLLER

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de, katıldığı televizyon programında aynı soruyu yanıtladı.

Salgındaki günlük vakalarla ilgili verilerin Sağlık Bakanlığı tarafından görüldüğünü söyleyen Özlü, kendisinin bir kısıtlama kararı için açıklama yapmasının kendisini aşan bir durum olduğunu söyleyerek, beklentisini dile getirdi.

Özlü'nün açıklamaları: "Benim genel beklentim şu ki, bayrama doğru tekrar risk değerlendirmesi, il bazlı yapılacak. Genel bir kısıtlama ya da yasaklama yok ama illerde hıfsızsıhha kurulları kararlar alabilirler. İller bayrama yakın bir zamanda kendi durumlarını değerlendireceklerdir. Bir ilde bulaş zinciri fazlaysa bu ilde kurban ile ilgili, (salgın) sürecin rutin tekrarlaması sıkıntı yaşatacaktır. Buralarda kısıtlamalar olacaktır ama düşme trendindeyse yine tedbirle bayram yapılabilir diye düşünüyorum.

Bugün, bütün yurttaşlarımız söz birliği yapsak, desek ki 1.5 metre mesafeyi koruyacağız deyip buna uysak 15 gün sonra vaka sayılarımızı 10'un altına indirebiliriz. Burada uyumsuz olan, ciddiye almayan, aldırış etmeyen bazı yurttaşlarımız var. Bundan dolayı bu süreç uzuyor."
Yorum Yazın