TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Koronavirüs

Pfizer, koronavirüs aşısının dördüncü dozu konusunda aceleci değil

Pfizer CEO'su Bourla dün yaptığı iki farklı açıklamada koronavirüs aşısının dördüncü dozuna ve Omicron'a yönelik yeni bir aşının ne zaman hazır olacağına dair bilgiler paylaştı.
Pfizer, koronavirüs aşısının dördüncü dozu konusunda aceleci değil
AJANSLAR - Pfizer CEO'su Albert Bourla, koronavirüsün Omicron varyantını hedef alacak yeni bir aşının 'en olası senaryo' olduğunu, kendilerinin buna yönelik olarak üzerinde çalıştıkları aşının martta hazır olabileceğini söyledi.

JP Morgan'ın yıllık sağlık konferansında yaptığı açıklamalarda çok sayıda farklı takvim üzerinde durduklarını belirten Bourla, partneri Almanya merkezli BioNTech ile hem sadece Omicron'a yönelik hem de eski aşı- Omicron'u hedef alacak aşının birleşiminden oluşan doz geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.

Kovid-19 aşılarının her yıl tekrarlanması gerekebileceğini hatırlatan Bourla bazı risk gruplarında doz sıklığının daha fazla olacağının altını çizdi.

Bourla, aynı zamanda eldeki koronavirüs aşısının dördüncü dozuna şu anda ihtiyaç olup olmadığından pek emin değil. CNBC kanalında da açıklamalarda bulunan Bourla, "Dördüncü doza gerek var mı bilmiyorum. Üzerinde daha çok çalışılması gereken bir şey. İsrail'in bu deneylerin bazılarına başladığını biliyorum. İhtiyaç olup olmadığını görmek için biz de bazı deneyler yapacağız. İhtiyaç duyulmayan bir şeyi yapmaya da gerek yok diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın