• Koronavirüs

Özbekistan, 1 Ekim'den itibaren kapıları açıyor

Özbekistan koronavirüs Özel Komisyonu tarafından alınan karara göre, 1 Ekim'den itibaren ülkeye giriş ve çıkışlara yönelik olan tüm kısıtlamaların kaldırılacağı açıklandı.
Özbekistan, 1 Ekim'den itibaren kapıları açıyor
AJANSLAR - Özbekistan Koronavirüs Özel Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Ülkedeki havaalanlarında, tren stasyonlarında ve sınır geçiş noktalarında koronavirüs nedeniyle şahıslar ve araçlar hareketine ilişkin uygulanan kısıtlamalar yumuşatılarak, 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren karantina ve hijyen koşullarına uygun şekilde Özbekistan havaalanları, tren istasyonları ve sınır geçiş noktalarından ülkeye giriş ve çıkışa izin verildi” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, 1 Ekim'den itibaren yabancı turistler için Özbekistan'a seyahat kısıtlamasının da iptal edileceği açıklandı. Ülkeye gelecek olan turistlerin 14 gün karantinada kalma ve ülkeye girişte PCR testi yaptırma zorunlulukları kaldırıldı. Seyahat acentaları, Özbekistan'a gelecek olan turistlerin Covid-19 sigortası yaptırılması ve gelmeden önce yaptırılan negatif sonuçlu PCR testi bulunmasından sorumlu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, ülkeye girişte koronavirüs belirtileri gösteren turistlerin ücretli teste tabi tutulacağı, test sonucu pozitif olduğunda ücretli karantina hastanelerine yönlendirileceği veya ülkesine geri gönderileceği de bildirildi.

Bugüne kadar toplam vak'a sayısının 49 bin 761 olduğu Özbekistan'da, 46 bin 092 kişinin koronavirüs tedavisi tamamlandı. Ülkede koronavirüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 405'e ulaştı. Ülkede koronavirüs salgınından ölüm oranı yüzde 0.4 ile düşük seyrediyor.
Yorum Yazın