TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

New York'ta koronavirüs salgını nedeniyle her 2.9 dakikada bir kişi yaşamını yitirdi

New York'ta dün sabah 10.30'dan akşam 4.30'a kadar her 2.9 dakikada koronavirüs semptomları nedeniyle bir ölüm meydana geldi.
New York'ta koronavirüs salgını nedeniyle her 2.9 dakikada bir kişi yaşamını yitirdi
Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgınının yeni merkez üssü olan ABD, kısa sürede vaka sayısında Çin'i ikiye katladı. ABD'de koronavirüs salgınından en çok etkilenen bölge olan New York'ta ise vaka ve ölü sayısı her geçen gün artıyor. New York'ta dün sabah 10.30'dan akşam 4.30'a kadar her 2.9 dakikada koronavirüs semptomları nedeniyle bir ölüm meydana geldi.

DSÖ korkunç artışa dikkat çekti
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, geçtiğimiz hafta BM Cenevre Ofisi'nde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında ABD vaka sayılarındaki korkunç artışa dikkat çekmişti.

DSÖ Sözcüsünün, "ABD'deki vaka sayısında çok büyük bir ivme görüyoruz. Virüsün yeni merkez üssü potansiyel var." açıklamasından yalnızca 1 hafta sonra duyurulan veriler dünyayı şoke etmiş vaziyette.

ABD salgının yeni merkez üssü haline geldi
Virüsün ortaya çıktığı yer olan Çin ana karasında vaka sayısı 81 bin 518 iken ABD'de ise koronavirüs vaka sayısı 164 bin 620'ye yükseldi. ABD bu verilerle virüsün yeni merkez üssü haline geldi.

Trump: Önümüzde zorlu 30 gün var
Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin düzenlediği günlük basın toplantısında, son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, N95 koruyucu maskeleri dezenfekte edebilen cihazı tanıttı. Trump, "Bu cihazların her biri günde 120 bine kadar maskeyi dezenfekte ediyor. Virüse karşı zaferden başka seçeneğimiz yok. Önümüzde zorlu 30 gün var. Bu 30 gün çok önemli." dedi.

ABD'de virüse ilk kez, 21 Ocak'ta Washington eyaletinde 30'lu yaşlarda ve son dönemde Vuhan'a seyahat eden bir erkekte rastlandı. Sonraki günlerde ABD'deki vaka sayısı artmaya başladı.

New York'ta toplam bin 218 kişi hayatını kaybetti
New York ise virüs salgınında en çok darbe alan eyaletlerden biri haline geldi. New York'taki hastaneler, korkunç şekilde artan hasta sayısı ile mücadele etmeye çalışıyor.

Şehirde meydana gelen koronavirüs ölümleri bin 218'e yükseldi. Vaka sayısı ise 67 bine ulaşmak üzere.

Her 2.9 dakikada bir kişi öldü
New York'ta dün sabah 10.30'dan akşam 4.30'a kadar her 2.9 dakikada koronavirüs semptomları nedeniyle bir ölüm meydana geldi. Brooklyn'deki Mount Sinai hastanesinin dışında bir sokağa konumlandırılan soğutuculu römorklara naaşların yüklendiği görüldü.

New York'taki Bellevue Hastanesi'nin hemen yanına da soğutmalı römorklar park edilerek geçici bir morg oluşturuldu. Doktorlar yaşadıkları durumu, 'kıyamet' olarak tanımlıyor.

Hastaneler doldu, mobil morglar kullanılıyor
Mobil morglar, koronavirüsten ölenlerin sayısının giderek artmasının ardından salgına hazırlık kapsamında, kentteki morgların dolması durumunda devreye girmek için hazırlanmıştı ancak dün kullanılmaya başlandı.

Belediye Başkanı: Kriz Mayıs'a kadar büyüyecek
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için kentin büyük olasılıkla mayısa kadar kapalı kalacağını belirtti.

De Blasio, ABC Televizyonu'ndaki konuşmasında, "Ne yazık ki; bu krizin (Kovid-19) nisandan mayısa kadar büyüyeceğini düşünüyoruz, gerçek bu." ifadesini kullandı.

8,5 milyon civarında nüfusu bulunan New York'un yarısının bu salgına er veya geç yakalanacağı uyarısında bulunan de Blasio, bu oranın yüzde 80'nin salgını az etkiyle atlatacağını ancak yüzde 20'sinin ise ciddi sağlık sorunuyla yüzleşerek çoğunun da hayatını kaybedeceğini dile getirdi.

De Blasio, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele için kentin büyük olasılıkla mayısa kadar kapalı kalacağı değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yazın