TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

Koronavirüse yakalanan hastaların ciğerlerindeki dehşet veren görüntü

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde Enfeksiyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Alper Eker, koronavirüs hastalığına yakalanan kişilerin ciğerlerinde oluşan dehşet veren tahribi bilgisayarlı tomografi görüntüleriyle göstererek, vurdumduymaz vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu.
Koronavirüse yakalanan hastaların ciğerlerindeki dehşet veren görüntü
AJANSLAR - Edirne’de koronavirüs salgınına yakalanan hastaları hayata döndürmek için özveriyle çalışan sağlık çalışanlarından biri olan Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Alper Eker, koronavirüs hastalığına yakalanan bir hastanın ciğerleriyle, sağlıklı bir kişinin ciğerlerinin karşılaştırıldığı tomografi görüntülerini İhlas Haber Ajansı (İHA) ile paylaştı.

VİRÜSLE KAPLANAN CİĞERLERDEKİ DOKULAR KAYBOLDU, NEFES DARLIĞI MÜCADELESİ VERİLİYOR
Koronavirüs hastalığına yakalanan ve hastanede tedavisi devam eden 65 yaşındaki bir vatandaşın, her iki akciğerindeki dokuların tamamen virüsle kaplandığı ve akciğer dokularının kaybolduğu tomografi görüntüsünü anlatan Dr. Eker, akciğerlerin kapasitesinin düşmesiyle birlikte hastanın solunum ve nefes darlığı sıkıntıları yaşamaya başladığını söyledi.

KURALLARA UYMAYANLAR BAŞKASININ HAYATINA MAL OLABİLİYOR
Vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kuralları ile ilgili çağrıda bulunan Dr. Alper Eker, koronavirüs hastalığına yakalanan bir kişinin bu hastalığı çok rahat atlatabildiğini ancak bulaştırdığı kişilerin aylarca yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve büyük hasarla hastaneden ayrıldığını belirterek, kurallara uyulmadığı zaman başka bir vatandaşın hayatına mal olabileceğini vurguladı.
Yorum Yazın