TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Koronavirüs

İsrail: İlk işaretler, mevcut aşıların Omicron'a karşı koruma sağladığı yönünde

Şimdiye dek 4 Omicron varyantı vakası tespit edilen İsrail'de Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz, son 6 ayda koronavirüse karşı tam aşılanan yada takviye doz aşısını yaptıran kişilerin Omicron varyantına karşı korunabiliyor olduklarına dair belirtilerin olduğunu açıkladı.
İsrail: İlk işaretler, mevcut aşıların Omicron'a karşı koruma sağladığı yönünde
Bakan Horowitz 2 Omicron vakasının daha tespit edildiği salı günü yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Gelecek günlerde aşının Omicron'a karşı etkisine dair daha doğru bilgilere sahip olacağız, fakat şimdiden iyimser olmamız için neden var. Halen geçerliliği olan bir aşıyla yada takviye dozla aşılanan kişilerin bu varyanttan korunabileceğini gösteren işaretler var."

Aşı yaptırmanın halen çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen İsrailli bakan, "Varyanta aşısızken maruz kalan herkes, kendilerini gereksiz bir riske atıyor" dedi.

Öte yandan, İsrail Toplum Sağlığı Hizmetleri Müdürü Dr. Sharon Alroy-Preis, çeşitli koronavirüs aşılarının Omicron üzerindeki etkilerine ilişkin varyantın ilk görüldüğü Güney Afrika'dan verileri beklediklerini ifade ederek, "En büyük enişemiz, bu varyantın Güney Afrika'da çok hızlı bir şekilde yayılmış olması" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın