• Koronavirüs

İspanya'da korona kısıtlamalarına 'araçlı' protesto

İspanya'da halk koronavirüs kısıtlamalarını araçları ile konvoy oluşturarak protesto etti.
İspanya'da korona kısıtlamalarına 'araçlı' protesto
AJANSLAR - İspanya’da aşırı sağ partisi Vox’un destekçileri ülkede uygulanan kısıtlamaları araçları ile konvoy oluşturarak protesto etti.

Protestoya binlerce kişi araçları ve İspanya bayrakları ile katıldı. Protestocular, hükümetin koronavirüs salgınına karşı izlediği yolun yetersiz ve eksik olduğunu ifade ettiler. Vox Partisi, destekçilerini sosyal mesafe kurallarını çiğnemeden araçları ile protestoya katılması çağrısında bulunurken, konvoylar halinde şehirlerde gezdiler. Protestocular, Başbakan Pedro Sanchez’e istifa çağrısında bulundu.

Vox Partisi Lideri Santiago Abascal, protestolara otobüs ile katılırken, otobüsten halka seslendi. Abascal, “Vatandaşlarımı işsiz bırakan ve terk eden hükümete karşı ses çıkarma zamanı” ifadelerini kullanırken, “İstifa istediğiniz hükümet tarafından duyulsun dedi”.

Öte yandan İspanya’da koronavirüs salgını nedeni ile 14 Mart’ta ilan edilen olağan üstü hal 5. kez uzatılarak, 7 Haziran tarihine kadar uygulanmasına karar verildi. Ülkede 6 yaş üzerindeki herkese sosyal mesafenin korunamadığı tüm kamusal alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

İspanya’da toplam koronavirüs vaka sayısı 233 bin 37’ye, hayatını kaybedenler ise 27 bin 940’a yükseldi. İspanya, dünyada koronavirüs salgınında en fazla etkilenen dördüncü ülke konumunda bulunuyor.
Yorum Yazın