• Hava Durumu

Meteoroloji'den çifte uyarı: Sağanak ve şiddetli rüzgar etkili olacak

Meteoroloji’ye göre 25 Mart’ta Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışlar çoğunlukla yağmur ve sağanak, güney kıyılarda gök gürültülü olacak. Doğu’da kar ve buzlanma riski var. Hakkari ve Şırnak için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji'den çifte uyarı: Sağanak ve şiddetli rüzgar etkili olacak
AJANSLAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 25 Mart hava durumu tahminlerine göre Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

UYARILAR
  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
  • KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
  • ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
Yorum Yazın
islami sohbet
dini chat sohbet odaları