TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Hava Durumu

Kırbaç Kasırgası için alarm verildi, kentte amatör maçlar ertelendi

Türkiye'de 'Kırbaç Kasırgası'na karşı önlemler alınmaya başlandı. Akdeniz üzerinden gelen ve İzmir başta olmak üzere Ege kıyılarını etkisi altına alacak 'Kırbaç Kasırgası' için tedbirler alınıyor. İzmir'de hafta sonu oynanacak amatör maçlar ertelendi. Fırtına nedeniyle Kuşadası Liman Başkanlığı, 29-30 Eylül'de teknelerin denize açılmasını yasakladı.
Kırbaç Kasırgası için alarm verildi, kentte amatör maçlar ertelendi
İnternet Haber Servisi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü de kasırga etkisi yaratacak tropikal fırtınayla ilgili uyardı. Kırbaç kasırgasının 30 Eylül Pazar günü Kıyı Ege’de rotası tam belli olmamakla birlikte Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla arasından kıyı şeridinden giriş yapması bekleniyor. Tropikal fırtına Yunanistan’ın bazı şehirlerinde etkili olmaya başladı. “Zorbas” adı verilen fırtına nedeniyle ülkenin kuzeyindeki Yanya şehrinde bulunan 400 yıllık Aslan Paşa Camisi’nin üst kısmı yıkıldı.

Meteoroloji’den de Orta Akdeniz için tropik fırtına uyarısı yaptı. Bu uyarı üzerine etkilenecek kentlerin belediyeleri teyakkuza geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı da tekne kaptanlarını uyardı.

Türkiye’ye adım adım kasırga etkisi yaratacak tropikal bir fırtına geliyor. Yunanistan’ın batısındaki İyon Denizi üzerinde oluşan kasırga yönünü değiştirmezse, 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşacak. Tropikal fırtınanın en yıkıcı etkisini, Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir kıyıları hattında oluşturması bekleniyor.

İZMİR: KRİZ MASASI GÖREVDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi de tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZSU, İZBETON, İtfaiye Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve Yerel Hizmet birimleriyle Kriz Masası oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, fırtınanın ilerleyişini yakından takip ederken son hazırlıkları da gözden geçiriyor.

İki gündür yoğun teyakkuz halinde olduklarını söyleyen Genel Sekreter Buğra Gökçe, "İzmir Ulaşım Merkezi'deki (İZUM) koordinasyon birimimiz de olağanüstü duruma geçti. Belediyenin tüm birimleri aktif hizmette. Sahada yaklaşık 4–5 bin personel olacak. Hafta sonu sahada çalışacak personelin izinleri iptal edildi.” dedi.

Fırtınanın İzmir'de en yoğun olacak kısmının Çeşme yarımadası ve güneyi olacağının altını önemle çizen Gökçe, “Çeşme, Seferihisar, Foça, Karaburun ve Mordoğan’da etkili olacak fırtına dolayısıyla bu bölgelerde ekipmanlarımızı çoğaltıyoruz. Ciddi yağış ve rüzgarla kaşı karşıya kalacağız. Biz her zaman her koşulda hazırlıklı olmak zorundayız. Umarım aktif görev icap edecek bir durum olmaz.” şeklinde konuştu.

KENTTE AMATÖR MAÇLAR ERTELENDİ

İzmir'e hafta sonu ulaşması beklenen tropikal fırtına nedeniyle 29 ve 30 Eylül tarihinde oynanacak amatör futbol maçları ileri bir tarihe ertelendi.

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 29-30 Eylül tarihlerinde İzmir'de oynanması planlanan tüm amatör futbol müsabakalarının Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan raporlar doğrultusunda, aşırı olumsuz hava koşulları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.
Yorum Yazın