• Hava Durumu

İstanbul dahil kuvvetli rüzgar etkili olacak: 13 il için sarı kodlu sağanak ve kar uyarısı var

Meteoroloji'nin bugünkü hava durumuna göre tüm bölgelerde aralıklı ve yer yer yağış etkili olacak. Marmara ve Karadeniz'in batısında rüzgarın şiddeti saatte 70 km'ye çıkarken Adana, Antalya, Bitlik, Erzurum, Muş, Tunceli, Osmaniye, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Hatay, Siirt ve Batman için sarı kodlu kar ve sağanak uyarısı yapıldı.
İstanbul dahil kuvvetli rüzgar etkili olacak: 13 il için sarı kodlu sağanak ve kar uyarısı var
AJANSLAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Şubat Salı günü hava durumu tahminlerine göre Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sinop, Bolu çevreleri, Çanakkale'nin doğusu, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey ilçelerinin aralıklı yağışlı geçecek.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerin yüksekleri karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu'nun doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

13 il için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı
Adana, Antalya, Bitlik, Erzurum, Muş, Tunceli, Osmaniye, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Hatay, Siirt ve Batman için sarı kodlu yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji'den uyarılar
Yağışların, Antalya’nın doğusu, Hatay, Osmaniye, Erzurum, Ağrı, Bitlis, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt çevreleri, Adana'nın doğusu ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan ve kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğundan oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Yorum Yazın
islami sohbet
dini chat sohbet odaları