TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.196
  • Altın 2248.293
  • BIST 100 8792.15
  • Genel

Üsküdar’da binlerce kişiye aşure ikram edildi

Üsküdar’da muharrem ayı dolayısıyla dev kazanlarda kaynatılan aşureler binlerce vatandaşa ikram edildi.
Üsküdar’da binlerce kişiye aşure ikram edildi
Üsküdar’da Mihrimah Sultan Camii önünde muharrem ayı dolayısıyla dev kazanlarda kaynatılan aşureler binlerce vatandaşa ikram edildi. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır ve Müşerref Pervin Tuba Durgut önlüklerini giyerek vatandaşlara aşure dağıttı.
Başkan Türkmen, “ Bugün 10 Muharrem, aşure günü dolayısıyla Üsküdar meydanında hemşehrilerimize aşure dağıtıyoruz. Bu aşureler şehitlerimizin ruhu için, Kerbela şehitlerimizin ruhu için, Hz. Hüseyin’in ruhu için, Ehli Beyt’in ruhunu anmak için güzel bir program. Biz millet olarak Sünnisiyle, Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle aynen bu aşurenin malzemeleri gibi birbirimize renk, tat, güzel bir armoni, güzel bir lezzet ortaya çıkacak zenginliğimiz var aslında. Bunun en güzel örneği de aşuredir. Bu güzel aşureleri hemşehrilerimiz afiyetle yesinler” dedi.
Milletvekili Mihrimah Belma Satır ise, “Üsküdar meydanında gelenekselleşen bir hareketi tekrardan yapıyoruz. Üsküdar Belediye Başkanımızın organizasyonuyla aşure ikramımız var Üsküdarlı hemşehrilerimize. Kerbela’nın anlamını hiçbir zaman unutmuyoruz, rahmetle anıyoruz" diye konuştu.
Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut da, “Üsküdar meydanında bu güzel etkinlikle beraberiz. Belediye başkanımız ve Üsküdar Belediyesinin organize ettiği aşure dağıtımı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin örneği. Güzel bir etkinlik, devam ediyoruz, memnunuz” dedi.
(Abdul Samet Kaya - Ömer Karaoğlu/İHA)