TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Sosyal medyada fazla takipçi sayısına sahip olmak ne gibi faydalar sunar?

Sosyal medyada takipçi sayısının fazla olmasının bireylere sunduğu faydalardan bahsetmeden önce sosyal medyanın ne olduğunu bilmek gerekir. Sosyal medya kavramı öncelikle bilgisayarların ve akıllı telefonların hayatımızda yoğun olarak kullanılması ile birlikte ve Facebook uygulamasının tanınması ile birlikte hayatımıza giren bir kavramdır.
Sosyal medyada fazla takipçi sayısına sahip olmak ne gibi faydalar sunar?
Sosyal medya uygulamaları ilk etapta bireylerin Yeni insanlar tanımak ya da tanıdıkları bireylerle bir araya gelmek için kullandıkları verimli platformlar olarak karşımıza çıkmakta idi. Yakın çevredeki tanıdıkları ilkokul arkadaşları öğretmenleri komşuları akrabaları ile irtibat kurmak isteyen bireyler daha sonra takipçi sayılarını ve beğeni sayılarını girerek arttırmayı amaçlayıp fenomen olma yolunda ilerlemeye çalıştı. Ardından Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerini Twitter Instagram TikTok YouTube gibi paylaşım siteleri takip etti. Sosyal medyanın etkin olarak kullanılması ile birlikte hayatımıza yeni meslek dalları dahil oldu.

Sosyal medya gündemi belirlemede öncü
Sosyal medya gündemi belirleme konusunda da hem hükümetler hem firmalar için öncü bir konumda yer aldı. Televizyon radyo gazete gibi basılı ve görsel medya kuruluşlarının yeni bir kolu olarak da faaliyet yürütmeye başladı. Artık bireyler haber, magazin, Spor ve daha birçok etkinliği sosyal medya üzerinden paylaşır oldu. Aynı zamanda televizyonda gazetelerde ya da dergilerde reklam verme işlemlerinin yerine sosyal medya platformları üzerinden reklam oluşturma işleri aldı. Bireyler artık milyarlarca dolarlık yazılı ve görsel basındaki reklam harcamalarının yerine sosyal medya platformları üzerinden yapay zeka odaklı hedef kitleyi ön plana çıkaran reklam harcamalarının daha ekonomik boyutlarda yerine getirmeye başladı.

Sosyal medya platformları ile hayatımıza giren yeni meslekler
Sosyal medya platformlarının hayatımızın merkezine girmesi ile birlikte öncelikle fenomen olma kavramı ortaya çıktı. Sosyal medya hesapları üzerinde binlerce kişi tarafından beğeni takip yorum potansiyeline sahip olan kişilere fenomen adı verildi. Fenomenlere televizyonda ya da gazete ve dergilerde görülen ünlülerden ayıran en önemli özellikler yer aldı. Önce Fikret fenomenler bu ürünleri neyi başarılarına ve yüksek gelir olanaklarını sosyal medya platformlarına borçlu idi. Öte yandan fenomenler sosyal medyada belirli bir alan ve amaç için belli bir dalda ilerleme kaydetti. Yani bir fenomen gezi ve turizm alanında paylaşımlar gerçekleştirirken diğer bir fenomen ise mutfakta yemek tarifleri ile beğeni topladı. Fenomenlerin diğer ünlülerden ayrı olarak bir diğer özelliği de onların halkın içerisinden çıkan ve ekstra bir çaba sarf etmeden başarı kazanan bireyler olması idi. Herhangi bir alanda takipçi sayısını arttıran ve fenomen olan ünlülerin sosyal medya hesaplarından paylaşım yapabilmeleri için bütün firmalar ve markalar sıraya girdi. Örneğin sosyal medya platformları üzerinden yemek tarifleri videoları çeken veya fotoğrafları paylaşan bir Instagram hesabına, Türkiye'nin ve dünyanın lider mutfak ürünleri satıcıları gıda markaları sponsor olup tanıtım işlemlerini gerçekleştirmesi için büyük ve önemli ödemeler yapmaya başladı. İşte bu döngüde sosyal medya platformları üzerinden influencer kavramını ortaya çıkardı.

Yeni meslek dallarından biri de Youtuber olmak
Öte yandan sosyal medyanın etkin olması ile birlikte hayatımıza giren bir diğer meslek mensupları da youtuber'lar. Youtuber kavramı YouTube platformu üzerine video çeken tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren YouTube'da fenomen olan bireylerin yapmış olduğu ifade eden bir kavramdır. Sosyal medyada az bir takipçi sayısına sahip olan kişilere youtuber ya da influencer denilmektedir. Bu anlamda sosyal medya platformlarında yüzbinlerce takipçiye sahip olmak gerekir. Ülkemizde faaliyet Crovu sosyal medya paylaşım sitelerine takipçi görüntüleme ve izlenme temin eden lider bir kuruluştur. Bu sayede bireylerin dijital platformları hızlı bir şekilde ayak uydurmasına ve dijital platformlar üzerinden modern çağın gerektirdiği yeni mesleklere edilmesine kapı aralamaktadır. Türkiye'de geniş bir kitle tarafından kullanılan Crovu TikTok takipçi satın alma uygulaması ile ilgili de takipçi sayısını yükseltmek için hızlı güvenilir ve garantili hizmet sunar. Uzun zamandır sektörde faaliyet yürüten kurulur hem profesyonel bir hizmet vermekte hem de müşterilerinin bütçelerine göre ayrı ayrı paketler sunarak onların kolaylık sağlamaktadır. Gerçek mi efektif TikTok takipçi kitlesi elde etmek için bu anlamda Crovu kendi alanında lider bir kuruluştur.

Crovu 30 gün telafi garantisi sunmaktadır
Crovu sosyal medya hizmetleri alanında müşterilerine hizmet sunarken aynı zamanda da telafi garantisi vermektedir. Yani TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformlarını takipçi yüklenmesinin ardından mu takipçi sayısında herhangi bir şekilde azalma söz konusu olursa 30 gün içerisinde tekrar telafi edilmektedir. TikTok bütün sunulan takipçiler doğal ve organik takipçilerdir. Sosyal medya platformlarında başarılı olmak ve rakiplerini geride bırakmak takipçi sayısının fazla olması ile doğru orantılıdır. Öte yandan yine Crovu güvenlik sertifikalarına sahip olduğu için 7gün 24saat müşteri memnuniyeti odaklı ve güvenli ödeme seçeneklerine ne olduğu bir web sitesi ile hizmet sunar. Bu site üzerinden bireyler hem bütçelerini hem de kendi profillerinin ihtiyaçlarına uygun olan takipçiyi veya izlenme paketini satın alabilirler. 2016 yılında hayata geçirilen kuru bu otomatik telafi sistemi ile birlikte vakit kaybı yaşamadan eksilen takipçilerine anında yeni olarak tamamlamaları mümkündür. Crovu sektörde güvenilir ve tecrübeli TikTok takipçi desteğin sunan bir kuruluştur.


Sponsorlu İçerik
Yorum Yazın