TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Sokağa çıkma kısıtlaması 4 güne uzatılsın'

Hafta başında kar yağışının etkisini artıracağını belirten Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle pazartesi-salı günü de bence koronavirüs karantinası yapılmalı' önerisinde bulundu.
'Sokağa çıkma kısıtlaması 4 güne uzatılsın'
AJANSLAR - Günlerdir yapılan uyarılar sonrasında Türkiye geneline soğuk hava dalgası hakim oldu. Özellikle İstanbul'da hava sıcaklıkları birden düştü, pazar gününden itibaren ise ciddi bir kar yağışı bekleniyor.

Kanada, Almanya ve Avrupa yağış modellemelerindeki verilerle kar kalınlığının 1 metreyi bulacağı yorumları yapılırken; Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yoğun yağışın kentte 1987 kışındaki manzaraya benzer bir tablo oluşturacağı da belirtiliyor. Meteoroloji'ye göre; İstanbul 6 gün boyunca kar yağışına teslim olacak. Aralıksız yağacak kar yağışı, şehri felç edecek.

"KISITLAMA UZATILMALI"
Konuyla ilgili Millet gazetesine açıklamalarda bulunan Meteoroloji Mühendisleri Odası Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, pazar akşam saatlerinde yağacak karın pazartesi ve salı günü daha kuvvetli olacağını belirterek, şunları söyledi: "Çarşamba günü bizim üzerimizdeki sistemden kopuyor. Buna CUT-OFF diyoruz. Böyle olunca çarşambadan sonra sistemin beslenmesi duruyor. Yoğun kar yağışı İstanbul'un Ömerli, Darlık gibi yüksek yerlerinde daha fazla tutar. İstanbul'un içerisinde 5-10 santim olacaksa, bu yüksek yerlerde 1 metreyi bulabilir. O zaman bu kar yavaş yavaş eriyeceği için barajlara büyük etkisi olacaktır. Pazartesi-salı günü de bence koronavirüs karantinası yapılmalı."
Yorum Yazın