• Genel

Şarbut; 'Sanayimizi üst basamaklara çıkarmak için çalışıyoruz'

Üniversite iş birliği ile sanayiin nasıl kalkınacağı Bursa'da masaya yatırıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ülkemizin bilim ve teknoloji ile kalkınmasına katkı sağlamak için istatistiki bölge bir...

Şarbut; 'Sanayimizi üst basamaklara çıkarmak için çalışıyoruz'

Üniversite iş birliği ile sanayiin nasıl kalkınacağı Bursa'da masaya yatırıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ülkemizin bilim ve teknoloji ile kalkınmasına katkı sağlamak için istatistiki bölge birimleri sınıflamasına göre düzey iki bölgelerinde “Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantıları'nın üçüncüsü Bursa'da yapıldı. Birincisi Ankara’da yapılan toplantıların ikincisi Kocaeli, üçüncüsü ise Bursa’da Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) toplantı salonunda düzenlendi. Vali Şahabettin Harput, toplantının Bursa'da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Üniversitelerin kampusların dışına çıkamadığını eleştiren Harput, “Üniversiteler kabuğunu kırmalı. Artık dünya gerçeğini de görerek bu kapsamda üniversite sanayi işbirliğini hayata geçirmemiz gerekiyor" şeklide konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı Ali Hazır, küreselleşen dünya ekonomisinin bugün yeni bir faza girdiğinin anlatarak, " Bugün artık şirketlerimiz ya hiç yapılmamış olanı yapacak, ya da orta ve uzun vadede yok olup gidecekler" diye konuştu.

Bursa'da da 2 bin bilim adamı çalıştırabilecek kaynağa sahip babayiğit işadamı olmadığının altını çizen Ali Hazır, "Ama o 2 bin bilim adamı Uludağ Üniversitesi'nde ortak akıl için bizi bekliyor. Öğrenmenin en büyük ödülünün öğretmenin bizzat kendisi olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Ardından "2023'e 10 kala üniversite-sanayi iş birliğinde sorunlar ve çözüm yolları' başlıklı oturum yapıldı.

“ Moderatörlüğünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan'ın yaptığı oturumda panelistler ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Eczacıbaşı Yapı ürünleri Grubu AR-GE direktörü Hidayet Özdemir ve ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir AR-GE konularında açıklamalarda bulundu.

Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, orta yüksek ve yük sek teknolojik ürünlerin kalitesinin artması için çalıştıklarını anlatarak, “Asıl buradaki vurgumuz şu andaki sanayimizin hangi anlamda olursa olsun bir üst basamağa nasıl taşırız derdimiz aslında o. Yüzde 8'lik bir yüksek teknoloji bölge için Türkiye ortalamasının yaklaşık iki katı, orta yüksek teknoloji yüzde 19 bu da sevindirici bir rakam diğer illere bakıldığında. Ama düşük teknoloji ve orta teknolojiye bakıldığında yüzde 73-74 gibi bir rakam var. İşte biz burada ne yapabiliriz. Biz sektörümüzü bir üst kademeye üniversiteler ile nasıl çıkarırız. Sektörün ne tür beklentileri var, üniversitelerin önünde ski engel nedir? Bunun çözümünü aramalıyız" şeklinde konuştu.

Ardından Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Prof. Dr. Cevahir Bozkurt, Bursa Bilecik ve Eskişehir illerinin sanayi üniversite ve Ar-Ge potansiyelleri ve bu bölgelerde sağlanacak imkanlar hakkında bilgiler verdi.

Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı Evden eve nakliyat