• Genel

Polis adaylarına 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineri verildi

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ile davranışların ortadan kaldırılması ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği eğitimlerini sürdürüyor.
Polis adaylarına 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' semineri verildi
Koruyucu ve önleyici hizmetler kapsamındaki çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören yaklaşık 600 polis adayına Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, Zorla ve Erken Yaşta Evliliklerin Önlenmesi konularında seminer verdi. 

Seminerde konuşma yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdürü Halit Açar, kadına yönelik şiddetin ve erken yaşta evliliğin toplumda ciddi bir sorun olarak yer aldığını vurguladı.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,  Valilik, İl Müdürlüğü, kaymakamlıklar, belediyeler ve müftülüklerle kadına yönelik şiddetin ve erken yaşta evliliğin önlenmesi amacıyla ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda il genelinde seminerler düzenleyerek toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya ve bilinç oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden İl Müdürü Açar, kadına yönelik şiddetle mücadelenin çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektirdiğini kaydetti. 

İl Müdürü Açar, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, şiddet mağdurunun yanı sıra şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması da büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla yürütülen çalışmalar geniş bir yelpazede, kararlılıkla ve kapsamlı işbirliğiyle sürdürülmektedir.  Çok boyutlu bir sorun alanı olan kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik ev içi şiddet, yalnızca kadınları olumsuz etkilemekle kalmamakta, bir bütün olarak toplumu da olumsuz etkilemektedir.” diye konuştu. 



Açar, toplumda sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin, aile içi hukuk, sağlık, iletişim ve aile ekonomisini yönetme gibi başlıca alanlarda bilinçlendirilmesinin büyük önem arz ettiğini ifade etti. 

Ailenin güçlü ve sağlıklı olmadığı toplumların geleceğinin de olmadığını bilmek gerektiğine değinen Açar, “Çocukları hayata hazırlamak, onları terbiye etmek ailenin sorumluluğudur, onlara ilgi göstermek annelik babalık görevidir." dedi.



Erken yaşta evliliğin önlenmesi ve yanlış anlayışlardan kurtulmak için çok mücadele etmek gerektiğini belirten Açar, sorunların önüne geçebilmek için hep birlikte hareket ederek farkındalık yaratmak gerektiğini ifade etti. 

Konuşmanın ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Eta Pektaş tarafından, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda sunum yapıldı.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı Evden eve nakliyat