TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

MBB Gençlik Merkezi tüm imkanlarıyla depremzede öğrencilerin yanında

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi YKS’ye girecek olan depremzede öğrencilere eğitim desteği veriyor.
MBB Gençlik Merkezi tüm imkanlarıyla depremzede öğrencilerin yanında
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Mardin’e gelen 16-30 yaş aralığındaki öğrencilere TYT, AYT ve diğer tüm kurslar için eğitim desteği veriliyor.
 
Tüm imkânlarını deprem felaketini yaşayan vatandaşlar için seferber eden Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi Mardin'e gelen depremzede öğrenciler için bütün olanaklarını sağlıyor. Mardin’e gelen öğrenciler için mesai saatleri içerisinde servis hizmeti sağlanıyor. Öğrenciler bulundukları yerden alınıp mesai saati bitince tekrar kaldıkları yerlerine bırakılıyor.
 
 YKS başvuru sürecinin devam etmesinden dolayı Gençlik Merkezine gelen öğrencilere eğitim setleri dağıtıldı. Bu setlerin içerisinde Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, geometri ve edebiyat yer alıyor. Gençlerin hem eğitimlerini hem de yaşadıkları bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmaları için Gençlik Merkezi eğitim desteğinin yanı sıra psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor.
 
Psikolojik danışmanlık birimi, deprem bölgesinden gelen ailelere ev ziyaretlerinde bulunarak depremden etkilenen öğrencilere yönelik yüz yüze psikososyal destek sağlanıyor.
Yorum Yazın