Genç kadın önce bankalar için şarkı besteledi ardından kendi seslendirdiği şarkısını amatör kayıtla internet ortamında paylaştı.
Dört günde tıklanma rekorları kıran şarkıya yapılan yorumlarda en dikkat çekici ise benzer mağduriyeti yaşayanların olduğu görüldü.
İzmir’in Bornova ilçesinde ikamet eden iki çocuk annesi Ebru Aslan (34), 2001 yılında eşi tarafından işletilen GSM alım - satım dükkanlarının çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kredi kartı kullanımına başladıklarını belirtti. Başvuru taleplerinin olmadan çeşitli bankalar tarafından telefon irtibatı sağlanarak farklı kampanyalar ve cazip limitlerle sunulan kredi kartların adrese teslim usulüyle kendilerine ulaştığını kaydeden Aslan, eşi ve kendisinin aktif olarak kullandıkları iki kredi kartı rakamının zamanla 28’e ulaştığını belirtti.
Ancak 2003 yılından sonra eşinin iş yaşantısındaki düşüşe bağlı olarak maddi zorlukların baş gösterdiğini belirten Aslan istikrarlı ödeme tablosunun bozulduğunu ve sonunda icralık olduklarını ifade etti. Her bankadan en az dört kredi kartının bulunduğunu ifade eden genç kadın bir günde 12 icra memurunun evine gelerek işlemler yapmasının ardından bankalara kendi bestelediği şarkı ile serzenişte bulunmaya karar verdiğini anlattı.
Ebru Aslan şöyle konuştu: “Herkes aşkını çok düşünür biz de bankalarla yatıp bankalarla kalkıyoruz. Birçok borç var. Nasıl ödenecek? Nasıl yapacağız? bilmiyoruz. Eskiden iki icra memuru gelirdi, şimdi ise dörder dört kişilik gruplar halinde gelmeye başladılar. Ben bir günde 12 icra memurunu evimde gördüm.” Kredi kartı kullanımından sonra mağdur furyasının önlenmesi için özellikle bankaların müşterilerin maddi durumlarına göre kredi kartı limitlerinin belirlenmesi gerektiğine vurgu ypan Ebru Aslan, “Müşteri talep etse dahi bu kadar kart neden gönderiliyor? Bence kartlar gönderilince kişilerin mal durumlarına bakılmalı. Ben ev hanıyım benim bile bin TL limitli kredi kartım vardı. Limitler bin TL’den 25 bin TL’ye kadar yükseldi. Borçlar birikti ben de şarkı yapmaya karar verdim. Benim hiçbir sahne ya da şarkıcılık deneyimim yoktur. İlhamı borçlardan aldım şarkılarımı yazdım" dedi.
“KAPATTIRMA TALEBİNE ‘MÜŞTERİ KAZANDIRMA’ ŞARTI”
Kredi kartlarını kullanıma kapatmak için başvuruda bulunduğunu ancak kendisine ‘müşteri kazandırın’ şartının konulduğunu öne süren Ebru Aslan; “ Kapattırmak istiyorum ama beni çok zorladılar. Ben ne yapacağımı bilemiyorum. Müşteri hizmetlerinde kayıtlarım var. Bana ‘bize müşteri kazandırın sonra kredi kartını kapatalım’ diyorlar. Sonra ben de durumu savcılığa bulunacağım suç duyurusu ile çözmeye karar verdiğimi izah ettim ve sonra kartlar kullanıma kapandı” dedi. bulunacağım dedikten sonra kredi kartımı kapattılar” dedi.
‘ŞARKI TUTARSA BORÇLARIMI ÖDEYECEĞİM’
Zor günler geçirdiklerini aktaran Ebru Aslan kendilerine uzatılacak bir yardım eli istemediklerini ancak bankaların ve kredi kartı kullanan müşterilerin daha bilinçli olmasını isteğini söyleyerek şöyle konuştu: “Eşim günlük yevmiye ile çalışıyor. Asgari ücretle çalışsa bile hangi kartın bölünen taksit borcu, ev kirası iki çocuğun masrafı nasıl karşılanır bilmiyorum. Şu anda toplam 200 bin TL toplam borcum var. Ana - baba bu kadar miras bırakmaz. Bankalar bizi borç altında bıraktılar ama. Ne yapayım yani ben geceleri uyuyamıyorum. Eşim kendine bir şey yapacak diye. Yuvamı mı dağıtayım, boşanayım mı? Evlilikler bozulmasın, biz nasıl Türkiye’ye güzel çocuklar bırakacağız? Anne babadan kopuk çocuklar yetiştirerek mi geleceğin inşası olan çocuklar olacak. Evlilikler bozulmasın. O paraları birlikte harcadıysak kötü günde de birlikte olmamız gerektiğini biliyorum. Bu şarkı tutulursa yemin ediyorum, borcumu ödeyeceğim. Benim gibi bir sürü insan var. Ben yardım eli uzatılsın istemiyorum. Önlem alsınlar.”
İŞTE O ŞARKI 'BANKALAR'
Ne istedin bizden aldığınız yetmedi mi? / Bıkmadınız mı istemekten? / Size borcumuz bitmedi mi? / Bankalar.. / Kocayı mı boşayayım? / Yuvayı mı yıkayım? / İki çocuk var ne yapayım? / Bankalar.. / Kredi kartına 12 taksit dediniz / Uçaklara bindirdiniz / Bol bol kart gönderdiniz / Yaktınız bizi bankalar / Yıktınız bizi bankalar / Ezdiniz bizi bankalar / Anam ağlar halime / Gelen der ‘eşyanı kaçır bir yere’ / Gitmiyorum hiçbir yere / İcralar gelsin her gün eve…