• Genel

Kastamonu'ya yapılacak iki büyük eko turizm tesisinin lansmanı yapıldı

Kastamonu Abana ve Pınarbaşı ilçelerinde yapılacak olan Türkiye'nin en büyük eko turizmi olaran tanıtılan konaklama tesislerinin lansman toplantısı gerçekleştirildi.
Kastamonu'ya yapılacak iki büyük eko turizm tesisinin lansmanı yapıldı
Kastamonu'da Pınarbaşı ve Abana ilçelerine yapılacak Quiet Pınarbaşı ve Quiet Abana'nın lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Quiet Pınarbaşı ve Quiet Abana projeleri için ünlü bir otel zinciri ile ön protokol imzalandı. İşbirliği konusunda atılan bu ilk adım, bir lansman ile iş dünyası ve medyaya tanıtıldı. 2023 yılına doğal dokuya uygun etkileyici bir mimari ile hazırlanan tesislerin, önümüzdeki yıllarda benzersiz bir ekoturizm merkezi olarak şehri cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor.

ASÜER AŞ ve yatırım ortakları, Kastamonu Üniversitesi’nde yapılan bir lansman ile Quiet Pınarbaşı için Ramada Encore by Wyndham ve Quiet Abana için Wyndham ile gerçekleştirilen stratejik ortaklığı ve ön protokolü duyurdu.

Quiet Abana ve Quiet Pınarbaşı lansman toplantısına Kastamonu Valisi Avni Çakır, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Özgeç, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Abana Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, AK Parti il başkanı Doğan Ünlü, ASÜER AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Süer ve yatırım ortakları ile Dünya piyasasında büyük önem arz eden iş adamları katıldı. Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün toplantıya online konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya katılan Kastamonu Valisi Avni Çakır, şehrin turizm potansiyeli açısından zengin olduğunu, kış turizminden, yaz turizmine, yaylarından sahiline, denizine kumsalına kadar çok sayıda özelliğe sahip olduğunu ifade etti.

Orta ve üst segment otel ihtiyacını karşılayacak
Kastamonu'nun orta ve lüks konsept yatırıma ihtiyacı olduğunu belirten Vali Çakır, "Bugün bu lansmanla orta ve üst segmentte ihtiyaç duyduğumuz turizm ihtiyacını karşılamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Projeyi hayata geçirecek firmanın üst yöneticisi Aydoğan Süer "Bugün muhteşem turkuaz rengi deniz, nemsiz ortamı, pastırması, muhteşem yemekleri, doğası ve çam ağaçları ile Kastamonu bu projeleri rahat kaldırır. Kastamonu'nun uyanma zamanı gelmiştir. Kastamonu çok yakın zamanda çok önemli yol kat edecek." dedi.

Projelerin 2023 yılında açılışının yapılacağını ileten Süer, "Pınarbaşı ve Abana’da klasik otel konaklamasının ötesinde, nefes kesen doğal güzellikler arasında, farklı bir mimari anlayış ile yola çıktık. Projelerimizin çok beğenilmesi neticesinde bugün geldiğimiz noktada, dünyanın en büyük otel zincirlerinden olan ve ülkemizde de tanınan Wyndham ve Ramada otelleri ile ön protokol yaptık. 2023 yılında bu iki tesisin de açılışını yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Gerçekleşen lansmanda Kastamonulu iş adamları Sudi Topal, Cengiz Aygün, Remzi Gür ve Kemal Akar ile çok sayıda önemli isim video yoluyla tebrik ve temennilerini iletti.

Toplantıya video konferans ile katılan Gün Medya Onursal Başkanı Cengiz Aygün, "Güzel bir günde yanınızda olamadım, video konferans ile sizlerle beraberim. Bu güzel projenin mimarları Aydoğan kardeşime, sevgili Abana ve Pınarbaşı Belediye Başkanlarına, tüm yetkililere ve tüm Kastamonu halkına bu güzel günün hayırlı olmasını diliyorum. Maalesef orada olamadım, bu güzel günde sizinle beraber olmayı çok isterdim hakkınızı helal edin. Bulunan tüm Hazirun'a saygılarımı ve selamlarımı arz ediyorum. Aydoğan kardeşimizin ilimize katacağı çok işler var biliyorum. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Allah yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından yatırımcı firma ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.





Quiet Abana:
Dünyanın Arizona’dan sonra 2. büyük kanyonu olan Valla Kanyonu sayesinde doğaseverlerin gözbebeği olan Pınarbaşı, vahşi cennet olarak adlandırılıyor. Antik kentlerden esinlenilerek tarihi bir kemer şeklinde projelendirilen karma proje ise 94 odada 188 yatak kapasitesi ile hizmete girecek. 3 bin metrekare ticari alan ve çok amaçlı kongre merkezi ile öne çıkacak olan projede akaryakıt istasyonu da yer alacak.

Quiet Pınarbaşı:
Çam ağaçları arasından Hacı Veli Kanyonu’na bakan proje, 700 metrelik geniş bir cepheden tabiatın güzelliklerine doymak isteyenler için hazırlanıyor. 100 dönüm alan içinde, 130 odada 300 yatak kapasitesine sahip Quiet Abana, ekoturizme dünyaca ünlü otel zincirinin çalışma disiplinini ve beğenilen kalite anlayışını ekleyecek.

Yorum Yazın