TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Karsan, Kanada’da büyümeye devam ediyor

- Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş: - "Başta Kanada olmak üzere Kuzey Amerika pazarında da, Avrupa’daki gibi güçlenerek büyüyeceğiz"
AA -

İSTANBUL (AA) - Karsan, Kanada’nın en yaşanabilir şehri iddiasını taşıyan Oakville’e 15 adet e-JEST teslimatı gerçekleştirdi.

Markadan yapılan açıklamaya göre, Avrupa’nın ulaşım altyapısının dönüşümünde elektrikli ve otonom araçlarıyla öncü rol oynayan Karsan, hedef pazarlarından Kuzey Amerika’da da hızını artırıyor.

Kısa bir süre önce Kanada’nın önde gelen otobüs şirketlerinden Damera Bus Sales Canada Corp. ile distribütörlük anlaşması imzalayan Karsan, Saint John’a teslim ettiği 6 adet e-JEST modeliyle ülkenin toplu ulaşımda yolcu taşıyacak alçak tabanlı ilk elektrikli minibüslerini yollara çıkarmıştı. Karsan, şimdi de ülkenin önde gelen şehirlerinden Oakville ile 15 adet e-JEST aracını, distribütörü Damera Bus aracılığı ile teslim etti.

- Dar sokaklara sessiz ulaşım çözümü

Avrupa’nın en çok satılan elektrikli minibüsü e-JEST ile Avrupa’da 3 yıldır pazar liderliğini sürdüren Karsan, Kuzey Amerika pazarındaki varlığını hızla artırmayı amaçlıyor. Kanada’nın en yaşanabilir şehri olma vizyonuna sahip Oakville, dar sokaklı yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. Kentte dizel araçların yerini alacak e-JEST’ler, ideal boyutları ve sessizliğiyle bölgenin huzuruna da katkı sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kanada Savunma Bakanı ve Oakville Parlamento Üyesi Anita Anand, "Oakville'e gelen ilk sıfır emisyonlu, elektrikli özel hizmet otobüsleri, topluluğumuzu 2050 yılına kadar net-sıfır emisyon hedefine bir adım daha yaklaştıracak heyecan verici bir kilometre taşıdır." ifadelerini kullandı.

- "Kuzey Amerika’da güçlenerek büyüyeceğiz"

Avrupa’da kendini kanıtlayan e-JEST’in, Kuzey Amerika pazarında da kısa sürede liderliği alacağını söyleyen Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, "Avrupa’da üç yıl üst üste pazar liderliği elde eden e-JEST, şimdi de Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olarak pazarda önemli bir yer edinmeye hızla devam ediyor. Oakville’de göreve başlayan e-JEST araçlarımızın çevre dostu ve sessiz yapısı, şehrin ‘En yaşanabilir şehir’ olma vizyonu ile tamamen örtüşüyor. Oakville şehrinin ilk sıfır emisyonlu aracını teslim ederek, kentin elektrikli ulaşım dönüşümünde öncü rol oynamaktan gurur duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

Kanada pazarına, Saint John’a teslim edilen 6 araçla giriş yaptıklarını hatırlatan Baş, "Kuzey Amerika’nın ilk elektrikli minibüsü olan Karsan e-JEST ile bölgede hızımızı artırıyoruz. Bu pazarda iddialı hedeflerimiz var ve önümüzdeki dönemde Kanada’nın farklı şehirlerine de e-JEST teslimatlarımızı hızla sürdüreceğiz. Başta Kanada olmak üzere Kuzey Amerika pazarında da, Avrupa’daki gibi güçlenerek büyüyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.