• Genel

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.
AA -

ANKARA (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Ankara'da dua edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformunun çağrısıyla ikindi namazı sonrası Hacı Bayram Veli Camisinde bir araya gelen grup, Heniyye'nin suikasta uğramasını kınadı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada yaptığı açıklamada, İsmail Heniyye'nin Filistin'deki öncülleri gibi şerefli, haysiyetli bir yaşam sürdüğünü belirtti.

Heniyye'nin, halkını İsrail'den korumak için göğsünü siper ettiğini ifade eden Yalçın, bugün dünyanın her yerinde onurlu, vicdanlı insanların İsrail'e karşı meydanlarda olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşturulduğunu anımsatan Yalçın, dünyaya demokrasi, insan hakları dersi vermeye çalışanların nasıl sınıfta kaldıklarının, 40 bin insanı katleden bir soykırımcının nasıl alkışlandığının hep birlikte görüldüğünü vurguladı.

Yalçın, cuma günü Heniyye için ülke genelinde gıyabi cenaze namazı kılacaklarını, 3 Ağustos'ta ise Heniyye'nin daha önce yaptığı çağrısı dolayısıyla alanlarda olacaklarını bildirdi.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Başkanı Salih Turhan da İsrail ve destekçisi ABD'nin Müslümanların dağınıklığından güç aldıklarını söyledi.

Daha sonra Ankara Müftüsü Hasan Çınar, Heniyye ve tüm Filistinliler için dua etti.

Programa eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da katıldı.

Yozgat

Heniyye için Yozgat İl Müftüsü Ali Gülten tarafından öğle vakti Çapanoğlu Büyük Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kıldırıldı, namaz sonrası dua edildi.

Vatandaşlar tarafından tekbir getirilerek "Kahrolsun İsrail" sloganı atıldı.

Kayseri

Kayseri'de Heniyye için camilerden sela okundu.

Hunat Camii'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cami içinde ve avlusunda saf tutan vatandaşlar tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Heniyye için ikindi vakti Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Dergah Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.

Namaz sonrası vatandaşlar tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Platform adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Ramazan Güner, İsmail Heniyye'nin şehitlik mertebesine ulaştığına inandıklarını dile getirdi.

Heniyye’nin daha önce de 3 çocuğu ve 3 torununun saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Güner, şöyle devam etti:

"Artık tam anlamıyla sözün bittiği yerdeyiz. Ailesi ve en yakınlarını Rabb'ine kurban vermesi nedeniyle 'şehitlerin babası' olarak nitelendirdiğimiz büyük komutan ve aziz lider İsmail Heniyye'nin şehadeti büyük bir dönüm noktasıdır. Şehit veren değil şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki İsmail Heniyye'nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır. İsrail rejimi, İsmail Heniyye'yi şehit ederek hiç bir şey başaramamıştır ancak aziz komutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez."

Adıyaman

Adıyaman Filistinliler Dayanışma Platformu üyeleri ve çok sayıda kişi Demokrasi Parkı önünde bir araya geldi.

İmam Mehmet Şaşmaz tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazından sonra dua edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Adıyaman Şube Başkanı Mücahit Tekin, yaptığı açıklamada, sabaha karşı Filistin direnişinin sembolü olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğradığını söyledi.

Sözün bittiği yerde olduklarını ifade eden Tekin, "İsmail Heniyye'nin şehadeti büyük bir dönüm noktasıdır. Şehit veren değil, şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki Heniyye'nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Erzurum

Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Heniyye için ikindi namazının ardından Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Lala Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.

Namaz sonrası vatandaşlar tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Platform adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Mustafa Karataş, Heniyye'nin şehitler kervanına katıldığını söyledi.

Heniyye'nin "Özgür Kudüs" aşkını şehadetiyle ispat eden Filistin'deki binlerce mücahitten biri olduğunu belirten Karataş, "Onlar mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere, çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderlerdir. Hakk'a yürüyen bu yiğidimizin, davasının hak olduğuna nasıl iman ediyorsak, onun yasını tutarken de yaşarken ki şahitliğine tanıklık ediyor, Rabb'imizden şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Karataş, 40 bin mazlumun kanının, 100 bin gazinin acısının dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmasını isteyerek, "Meclisinde Gazze kasabı Netanyahu'yu alkışlayan katil ABD Orta Doğu'dan gitmedikçe dünya güvende olmayacak." dedi.

Edirne

Edirne'de ikindi namazı sonrası Eski Cami avlusunda toplananlar İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı, ardından Heniyye ve şehitler için dua etti.

Gıyabi cenaze namazının cuma namazı sonrası kılınacağı belirtildi.

Kırklareli

Kırklareli'nde de Heniyye için camilerden sela okundu.

Hızırbey Camisi'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Heniyye için dua edildi.

Tekirdağ

Tekirdağ'da da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Heniyye için ikindi namazının ardından Orta Cami'de gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.

Namaz sonrası vatandaşlar tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Trabzon

Trabzon'da İskenderpaşa Camisi'nde ikindi namazının ardından cemaat, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Katılımcılar, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Bayburt

Bayburt'ta camilerden Heniyye için ikindi ezanı öncesi sela okundu.

İl Müftüsü Bayram Danacı, daha sonra Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Namazın ardından şehitler ve Filistin halkı için dua edildi.

Giresun

Giresun'da da Heniyye için dua edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

İl genelinde sela okunmasının ardından Hacı Miktad Camisi'nde Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şube Başkanı Tahir Karabiber, yaptığı açıklamada, Heniyye'nin şehadetinin mübarek olmasını dileyerek, "Senin ömrün bitti ama mücadelen Gazze zulümden kurtulana, Mescid-i Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyecektir." dedi.

Ordu

Ordu'daki gıyabi cenaze namazı, Altınordu ilçesindeki Aziziye Camisi'nde kılındı.

Katılımcılar, namazın ardından İsrail aleyhine slogan attı.

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Olcay Yetgin, "İsmail Heniyye'nin şehadetiyle daha da güçlenen Kudüs ve Filistin davamıza sımsıkı sarılacağız." diye konuştu.

Malatya

Battalgazi ilçesi Kernek Meydanı’nda ikindi namazına müteakip Kudüs Kardeşlik Platformu üyeleri ile çok sayıda kişi bir araya geldi.

Burada İsrail aleyhine slogan atan grup, tekbir getirerek, İsrail'i lanetledi.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile İsrail saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Gazze'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Konya

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Heniyye için ikindi namazının ardından Mevlana Meydanı'ndaki Sultan Selim Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Heniyye için dua edildi.

Vatandaşlar sık sık tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Heniyye için İmaret Camisi'inde ikindi namazı sonrası bir araya geldi.

Platform adına açıklamada bulunan Muharrem Coşkun, İsmail Heniyye'nin şehadetiyle artık tam anlamıyla sözün bittiği yerde olduklarını söyledi.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun duasının ardından kalabalık dağıldı.

Karaman

Karaman'da Sivil Toplum Platformu öncülüğünde ikindi namazı sonrası vatandaşlar, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Burada, Heniyye için Kur'an-ı Kerim okundu, ardından dua edildi.

İzmir

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformunca Heniyye için gıyabi cenaze töreni düzenlendi.

Konak ilçesindeki Yalı Camisi'nde ikindi vaktinde düzenlenen törende gıyabi cenaze namazını, İzmir İl Müftüsü Sinan Kazancı kıldırdı, namaz sonrası dua edildi.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan platformun dönem başkanı Gökhan Temur, Heniyye'nin şehitler kervanına katıldığını söyledi.

Türkiye’nin her zaman Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Temur, "Bu aziz kanın özgür Kudüs’e, nehirden denize özgür Filistin'e açılan yol olduğuna inanıyoruz. Önce insan ve Müslümanlar olarak birbirinizi sevin, sevin ki birleşmenin önündeki en büyük engel ortadan kalksın. Bu sevgi olursa, aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşacak, gönüller birleşecektir." dedi.

Cami içinde ve avlusunda saf tutan vatandaşlar tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Aydın

Aydın'da Heniyye için camilerden sela okundu.

Bey Camisi'nde ikindi namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cami avlusunda saf tutan vatandaşlar cenaze namazından sonra dua etti.

Bursa

İkindi namazının ardından Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından organize edilen programda vatandaşlar Ulu Cami avlusunda bir araya geldi.

Program öncesi İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır gece saatlerinde şehit edilen Heniyye için dua etti.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Furkan Arı, İran'da füze saldırısı sonucu İsmail Heniyye'nin şehit edilmesini lanetledi.

Yüreği yanık Anadolu insanı olarak Heniyye'nin aziz hatırasını yaşatacaklarını belirten Arı, sözlerine şöyle devam etti:

"Müslümanlar birbirini gerçek manada sevdiklerinde mesele kökünden çözülecektir. Bu sevgi olursa aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşarak gönüller birleşecek. Bu birleşme olunca Müslümanlar birbirlerine yaslanacak birlikte büyüyecek ve birlikte güçleneceklerdir. İşte o zaman dünya 5'ten büyük olacak adalet üzerine yeni bir dünya kurulacaktır."

Açıklamanın ardından vatandaşlar sloganlar atarak İsrail'in saldırılarını lanetledi.

Balıkesir

Balıkesir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İl Sivil Toplum Platformu öncülüğünde tarihi Zağnos Paşa Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, sivil toplum örgütleri temsilcileri yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Heniyye ve tüm şehitler için okunan duaların ardından sivil toplum kuruluşları üyeleri, sloganlarla İsrail saldırılarını lanetledi.

Kütahya

Heniyye için Kütahya Ulu Cami’de ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi Fatih Köse, namazın ardından cami önünde bir araya gelen Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu üyeleri adına yaptığı açıklamada, Filistin halkına ve İslam alemine başsağlığı diledi.

"Yeryüzünün tüm vicdanlı insanları İsrail terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun." diyen Köse, şöyle konuştu:

"Katil İsrail'in alçakça saldırılılarına korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş arz-ı mevud zırvalıklarına para saçanlar lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netanyahu'yu alkışlayan katil ABD Ortadoğu'dan defolup gitmedikçe, ne Ortadoğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olmayacak.”

Açıklamanın ardından Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu Başkanı Ülfet Balon, Heniyye ve tüm şehitler için dua etti.

Vatandaşlar tarafından tekbir getirilerek "Kahrolsun İsrail" sloganı atıldı.

Eskişehir

Eskişehir Reşadiye Camisi'ndeki programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, emekli vaiz Enver Töre dua ettirdi.

İkindi namazının kılınmasının ardından grup adına konuşma yapan Memur Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi İbrahim Akar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı.

Programda, Kardeşlik Platformu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar yer aldı.

Bilecik

Kayıboyu Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda İl Müftüsü Ali Erhun, ikindi namazını kıldırdı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşların yer aldığı programda, namazdan sonra Heniyye, Filistin'de hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için dua edildi.

Yalova

Yalova Merkez Cami avlusunda ikindi namazı sonrası sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen programda, Heniyye için dua edildi.

Ardından toplanan grup adına açıklamayı okuyan Hacı Ömer Anlayışlı, İsrail'e tepki amaçlı cumartesi günü düzenleyecekleri programa da davet etti.

Program, gıyabi cenaze namazının kılınması ve Filistin'de hayatını kaybedenler ile tüm şehitler için duaların edilmesiyle son buldu.

Çankırı

Çankırı Eğitime Destek Platformunca ikindi namazının ardından Ahmet Yesevi Camisi'nde düzenlenen programda platform adına konuşan Çankırı İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Kale, Filistin İslam Hareketi liderlerinin hepsinin şehit olduğunu söyledi.

Heniyye'nin 4 çocuğu ve torunlarının şehit olduğunu belirten Kale, "Buradan şunu çıkartmamız lazım, eğer biz şehit olmak istiyorsak şehit gibi yaşayacağız. Allah da şehadeti nasip edecek. Şöyle baktığımızda Filistin İslam Hareketi liderlerinin hepsi şehit gibi yaşadı. Allah da onlara şehadeti nasip etti. Tüm şehitlerimizle beraber rabbim İsmail Heniyye'ye rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun ve bizleri de onların yolundan ayırmasın." dedi.

Programa, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Konuşmanın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi. Namaz sonrası vatandaşlar tekbir getirdi.

Amasya

Sultan II. Bayezid Camisi'nin avlusunda ikindi namazının ardından toplanan cemaat, Heniyye için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Namazın ardından Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Gıyabi cenaze namazına birçok vatandaşın yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Van

Van Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, ikindi namazında Hz. Ömer Camisi'nde bir araya geldi.

İran'da suikasta uğrayan Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılan katılımcılar, İsrail'e tepki gösterdi.

Katılımcılar adına açıklama yapan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi Sözcüsü Muhammed Garip Cesur, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiğini hatırlattı.

İsrail'in İsmail Heniyye'ye suikast düzenlediğini belirten Cesur, "Komutan Heniyye çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez. Bugün herkes İsrail terör örgütünün alçaklığına tanık olsun. Masum, mazlum şehitlerin kanı, 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa azap olsun." diye konuştu.

Bitlis

Bitlis Ulu Cami'de ikindi namazının ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından Diyanet-Sen Bitlis Şube Başkanı Behzat Durak açıklama yaptı.

Heniyye'nin özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillisindeki binlerce mücahitten biri olduğunu belirten Durak, şunları kaydetti:

"Tüm Filistin halkının başı sağ olsun. Yeryüzünün tüm vicdanlı insanları İsrail terör örgütünün alçaklığına, korkaklığına, azgınlığına tanık olsun. Filistin'deki tüm şehitlerimizin aziz kanları, imanını muhafaza, vatanını müdafaa için direnen bütün şehitlerin hatırına, Gazze'deki bu zulmü ümmetin uyanışına, siyonist vahşetin sonuna, özgür Filistin'e ve Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kıl."

Açıklamanın ardından katılımcılar tekbirler getirerek "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Muş

Muş Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaş, Çağlayan Camisi'nde bir araya geldi.

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazından sonra dua edildi.

Heniyye'nin İslam'ın ve ümmetin şehidi olduğunu belirten Demir, "Bütün çocuklarını, malını, mülkünü, her şeyini İslam ve Mescid-i Aksa için verdi. Gözünden bir damla yaş bile akmadı. 'Bizim canımız, malımız, evladımız İslam için, Mescid-i Aksa için feda olsun' deyip ruhunu teslim eden İslam şehididir." dedi.

Antalya

Antalya Kudüs Platformu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan çağrı ile çok sayıda vatandaş ikindi namazını müteakip Muratpaşa Camisi avlusunda toplandı.

Şehitler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından Heniyye için dua edildi.

Duanın ardından açıklama yapan Kudüs Platformu Başkanı Hakan Ürgen, İsmail Heniyye'nin şehadetinin büyük bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Heniyye’nin şehadetiyle Kudüs ve Filistin davasının daha da güçlendiğini belirten Ürgen," Müslümanlar, birbirini gerçek manada sevdiklerinde, mesele kökünden çözülecektir. Bu sevgi olursa, aradaki nifak tohumları kuruyacak, herkes birbirini doğru anlayacak, sınırlar kalkacak, insanlar kucaklaşacak, gönüller birleşecektir. İşte o zaman, dünya beşten büyük olacak, adalet üzerine yeni bir dünya kurulacaktır." dedi.

Burdur

Burdur'daki tarihi Ulu Cami'de toplanan vatandaşlar ikindi namazının ardından gıyabi cenaze namazı için saf tuttu.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından kılınan namazın ardından İsmail Heniyye ve İsrail'in saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şubesi Başkanı İbrahim Gün, caminin avlusunda grup adına yaptığı açıklamada, İsmail Heniyye'nin dün gece İsrail'in füze saldırısı sonucu suikasta uğradığını anımsattı.

Heniyye'nin ömrünün bittiğini ancak mücadelesinin Gazze zulümden kurtulana, Mescid-i Aksa özgürleşene ve bağımsız Filistin kurulana dek bitmeyeceğini vurgulayan Gün, şöyle konuştu:

"Şehit veren değil, şehit kazanan bir mektebin öğrencileri olarak çok iyi biliyoruz ki İsmail Heniyye'nin şehadeti bir son değil muazzam bir başlangıçtır. İsrail rejimi İsmail Heniyye'yi şehit ederek hiçbir şey başaramamıştır, ancak aziz komutan Heniyye, çok arzuladığı ve hasretle beklediği şehadet makamına kavuşmuştur. Liderleri şehit olan bir hareket asla yenilmez."

İsrail aleyhine slogan atan grup açıklamanın ardından dağıldı.

Sakarya

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları ile Filistin'e Destek Platformu üyeleri, Adapazarı ilçesindeki Tarihi Orhan Cami'de buluştu.

Ellerinde dövizler ve Heniyye'nin fotoğrafının bulunduğu pankartları taşıyan grup adına açıklama yapan Murabıt Eğitim Vakfı Sakarya Şubesi Başkanı Gazanfer Üvez, kıyam önderi bir şahsiyeti kaybettiklerini söyledi.

Üvez, Amerika ve siyonist İsrail’in, 7 Ekim Aksa Tufanı ile yaşadıkları şokun, maruz kaldıkları zilletin acısını sadece Gazze’nin masum insanlarını katlederek değil, aynı zamanda direnişin liderlerini hedef alarak çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

İslam ümmetinin zor günlerden geçtiğine değinen Üvez, "Siyonistler yanlarına Amerika ve Avrupa’yı alarak bütün güçleriyle Gazze'de yaklaşık 10 aydır savaşıyorlar. Peki sonuç nedir? Hala direniş devam ediyor, hiçbir direniş liderini yakalayamadılar, 4 kişi hariç hiçbir esire ulaşamadılar. Kısacası zilleti yaşıyorlar." diye konuştu.

Üvez, Allah’ın izniyle bu savaşı İslam ümmetinin kazanacağını, bu noktada direnişin her yönüyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu açıklamayla siyonistlere, emperyalistlere ve onların maşalarına seslendiklerini dile getiren Üvez, "Bundan böyle size rahat uyku uyutmayacağız. Direniş, cephede siyonist ve emperyalist katillere gereken cevabı verirken, biz de tüm sivil alanlarda onların maşalarını, işbirlikçilerini, istihbaratçılarını rahatsız edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dua edildi.

Açıklamaya, kuruluş ve platform üyelerinin yanı sıra AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve vatandaşlar da katıldı.

Kocaeli

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile vatandaşlar, İzmit ilçesindeki Fevziye Camisi'nde toplandı.

AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Sami Çakır ile Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ahmet Emre Aydın'ın da katıldığı programda basın açıklaması yapıldı.

Platformun dönem sözcüsü Muhammet Hanefi Akbulut, "Bugün asil bir lider, korkusuz mücahit, inanmış bir mümin olan İsmail Heniyye şehit oldu. Heniyye, özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Fillistin'deki binlerce mücahitten biridir." dedi.

Akbulut, bu insanların mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere çağlara güzel bir çağrı ve örneklik bırakan önderler olduğunu ifade etti.

Tüm Filistin halkına başsağlığı dileyen Akbulut, şu ifadeleri kullandı:

"40 bin masum, mazlum şehidin kanı, 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine, insanlığın uyanışına, zulümlerin son bulmasına vesile olmuyorsa veyl olsun. Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanlarının hesabı sorulmayacaksa tüm insanlığa veyl olsun. Katil İsrail’in alçakça saldırılılarına, korkakça suikastlarına, hadsiz tehditlerine arka çıkan, bölgemizi kan gölüne çevirmeye ahdetmiş 'Arz-ı mevud' zırvalıklarına para saçan, lobilerine yardım yataklık eden, meclisinden Gazze kasabı aşağılık katil Netanyahu’yu alkışlayan katil ABD, Orta Doğu’dan defolup gitmedikçe, ne Orta Doğu ne ülkemiz ne de dünya güvende olacak."

Açıklamanın ardından okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duayla program sona erdi.

Karabük'te gıyabi cenaze namazı kılındı

Karabükte de Heniyye'nin suikasta uğraması nedeniyle kent genelinde camilerden sela okundu.

Mescid-i Aksa Camisi'nde ikindi namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı. Cami avlusunda saf tutanlar, tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Gıyabi cenaze namazına, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Adana

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, Vali Yavuz Selim Köşger ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan'ın katılımıyla düzenlenen programda, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar 5 Ocak Meydanı'nda bir araya geldi.

Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Hamas lideri İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Duanın ardından gruptakiler, tekbir getirip sloganlar atarak İsrail'e tepki gösterdi.

Mersin

Mersin'de İsmail Heniyye için camilerde sela okundu.

Akdeniz ilçesinde öğle namazının ardından Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İl Müftüsü Aydın Yığman'ın kıldırdığı namazın sonrasında dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde cami dışında bir araya gelen grup, tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı.

Hatay

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, ikindi namazından sonra AGD öncülüğünde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için cami önünde toplanan grup, tekbir getirdi, slogan attı.

Grup adına konuşan dernek üyesi Tarık Emre Koç, İsrail'e tepki gösterdi.

Osmaniye

Osmaniye'de de Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'nin suikasta uğraması sivil toplum örgütlerince protesto edildi.

Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Sunar Nuri Çomu Camisi'nde ikindi namazı sonrası toplanan grup, tekbir getirdi, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman, İsmail Heniyye'nin emanetini teslim ederek şehitler kervanına katıldığını söyledi.

Filistin'de yaşanan zulme sessiz kalanları lanetlediklerini dile getiren Kahraman, "Kundaklara dolan kanların, torbalarda taşınan cesetlerin, paramparça edilmiş bedenlerin, dökülen masum kanının hesabı sorulmayacaksa tüm insanlığa 'yazıklar olsun' diyoruz. Katil İsrail'in alçak ve korkakça suikastlarına arka çıkanlarla, bölgemizi kan gönlü çevirerek Arz-ı Mevut zırvalıklarına destek verenlerle, bunlara lobileriyle yardım edenlerle, Gazze kasabı aşağılık Netanyahu'yu ABD meclisinde konuşturanlarla mutlaka mücadele etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından İsmail Heniyye ve Filistin'de katledilenler için dua edildi.

Sivas

Heniyye için Sivas'ta bulunan sivil toplum kuruluşları tarafından ikindi namazı sonrası Kale Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı, namaz sonrası dua edildi.

Cami avlusunda saf tutan vatandaşlar, tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Cenaze namazına Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun da katıldı.

Niğde

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye için Niğde'de Dışarı Camisi bahçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

Ardından Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kalabalık grup daha sonra, Heniyye’ye düzenlenen suikastı "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak protesto etti.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Nur Camisi'nde vatandaşlar, ikindi namazının ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Bazı vatandaşlar ise Türk ve Filistin bayrakları ile pankart açtı.


Muhabir: Ekip

Cem Sultan
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri