TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

DTSO genç kadınları yazılımcı yapıyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Sanayi Mektebi Javascript Akademisi programıyla Genç Kadınları yazılımcı yapacak.
DTSO genç kadınları yazılımcı yapıyor
2019 yılından beri gençler ve kadınlar için nitelikli eğitim programları düzenleyen ve özellikle geleceğin becerilerine odaklanan Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde “Javascript Akademisi” ile yazılım eğitim programları başlıyor.
İlk eğitim programı Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, UNDP ve Sabancı Vakfı desteği ile Habitat Derneği işbirliğinde düzenlenecek.

7 günlük yoğunlaştırılmış Javascript yazılım dili eğitimi, atölyeler, mentorluk desteği ve insan kaynakları görüşmelerinden oluşan pak programa genç kadınlar katılabilecek.

Yazılım eğitimleri hakkında bilgi veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak,  “Geleceğin iş alanlarından biri yazılım. Farklı alanlarda eğitim almış gençler yazılım alanında 3-6 aylık eğitim ve destek programları ile istihdama katılabiliyorlar. Özellikle bu alana ilgi duyan gençler için yazılım alanı önemli iş fırsatları sunuyor. Bizler de bu fırsatları gençler ile buluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Taynlamak,  “Bu eğitim programı yoğunlaştırılmış bir program ve ilk kez düzenliyoruz. Sonrasında eğitim alan genç kadınları işletmeler ile de buluşturuyoruz. Sanayi Mektebi’nde eğitim programlarının yanında eğitim alan gençlerin istihdama katılımına yönelik programlara da öncelik vermeye başladık. Yazılım alanında da düzenli eğitimler gerçekleştirmeyi ve eğitimi başarı ile tamamlayan gençlerimizi işletmeler ile bir araya getirmeyi hedefliyoruz”  dedi.

Javascript Akademi ilk programı 01 Haziran 2023 tarihinde başlıyor. Başvurular https://forms.gle/WBo4KKEvtnu6GphP7 başvuru formunu doldurularak yapılabilir.
Yorum Yazın