TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Diyarbakır'da 478 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Vali Ali İhsan Su, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi münasebetiyle Raif Türk İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.
Diyarbakır'da 478 bin öğrenci karne sevinci yaşadı
Karne günü münasebetiyle merkez Bağlar ilçesi Raif Türk İlkokulu'nda program düzenlendi. Karne dağıtım törenine Vali Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve İlçe Kaymakamı İsmail Pendik katıldı.

Vali Su programda, karnelerini dağıttığı öğrencilere hediyeler verdi. Karne dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Su, Diyarbakır genelinde özel okullar da dahil olmak üzere toplamda 478 bin 315 öğrencinin  karne aldığını söyledi. Tüm çocuklara başarılar dileyen Vali Ali İhsan Su şöyle konuştu: “Öğretmen, veli ve öğrencilerimiz adına fiziki imkanları en güzel şekilde koordine etmek için valilik bazında tüm arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Bu çerçevede eğitim ve öğretim yılında üstün gayret gösteren tüm öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın okullarına devam ettiği süreç içerisinde öğretmenlerini dinlediklerini ve çok güzel bilgiler elde ettiklerine inanıyorum. Velilerimizi de unutmamamız gerekiyor ki çocuklarına destek çıktılar.”

İyi bir koordinasyon içerisinde bu yarıyılın tamamlandığını belirten Vali Su: “Bu tatilde de anne ve babaların çocuklarla beraber dinlenmelerini sağlarken mutlaka kitap okumalarını ve başka aktiviteler yaparak tatil süresini geçirmelerini tavsiye ediyoruz." dedi. Karne dağıtım töreninin ardından Vali Su, öğretmenler ve idarecilerle bir süre sohbet etti.
Yorum Yazın