TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine ziyarette bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti
Mehmet Aslan - Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 573'üncü gününde devam ediyor.

Başkan Erbaş, eşi Seher Erbaş ile Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekileri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal ile evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti, anne ve babalarla tek tek görüştü. Aileler de evlatlarıyla ilgili yaşadıkları acıyı Erbaş ile paylaştı. Annelerin burada 573 gündür duygularını, yaşadıklarını, haklı davalarını haykırdıklarını belirten Erbaş, annelerin tek isteklerinin evlatları olduğunu dile getirdi.



Başkan Erbaş ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu
Başkan Erbaş,“Onların acılarına, hasretlerine ortak olmayı amaçladık. Dua ediyoruz. Evlat acısını, evlat hasretinin en derin acılardan birisi olduğunu bilerek buradayız. Cenabı hak en kısa zamanda annelerimizin, babalarımızın evlatlarına kavuşmalarını nasip eylesin. Biz, biliyoruz ki, bizim medeniyetimiz gerçekten kardeşlik medeniyeti, birlik, beraberlik medeniyeti. Asırlar boyunca bu topraklarda İslam topraklarında peygamber efendimizin vefatından 7 sene sonra 639 yılında İslam ile şereflenen bu topraklarda kıyamete kadar ezanlar dinmeyecek bir şekilde medeniyetimizin en önemli unsurları, ilkeleri beraberlik ve beraberlik içerisinde farklı ırklardan olabilir, farklı mezheplerden olabilir farklı inançlardan asırlar boyunca bir arada yaşamanın en güzel örneğini göstermiş bu topraklar. İnşallah bundan sonra da hep böyle olacak. Hiçbir terör örgütü bizi bu birlikten, beraberlikten mahrum bırakmayacak. Hiçbir dünya gücü, hiçbir büyük güç, kendilerini büyük zanneden güç bizi bu birlikten, beraberlikten mahrum edemeyecek. Gençlerimize tavsiyem medeniyetimizin evlatları olarakbu iftihar tablosunu, bu gururu ilelebet yaşamalarını, kendilerini kandırmaya çalışan kim olursa olsun, hangi hain grup, hangi yapı olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun onlara karşı mutlaka annelerini, babalarını dinlemelerini medeniyetimizin en önemli unsuru olan bizi bir birimize bağlayan Kuran-ı Kerime sarılmaları, efendimiz aleyhissalatu vesselamın kardeşlikle ilgili, birlikle, beraberlikle ilgili sünnetine sarılmaları gençlerimize en büyük tavsiyemdir. Annelerimizi hem tebrik ediyorum. Bu kıyamı gerçekleştirdikleri için, bu cesareti gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah devletimizin bu mücadelesiyle, güvenlik güçlerimizin, askerimizin, polisimizin gayretiyle canının ortaya koyarak, şehit olmayı göze alarak yapmış oldukları bu mücadelede en kısa zamanda biz başarıya ulaşacağız" diye konuştu.
Yorum Yazın