• Genel

Deprem bölgesinde semt pazarları için güvenlik önlemleri

AK Partili Bağlar Belediyesi, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği eski Bağlar bölgesinde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşıladığı semt pazarlarının güvenli koşullarda kurulması için geniş önlemler alıyor.
Deprem bölgesinde semt pazarları için güvenlik önlemleri
Zabıta ekipleri, yıkık ve ağır hasarlı binaların olduğu bölgelerde akşamdan itibaren güvenlik çemberi oluşturuyor ve tehlikeli noktalarda tezgah kurulmaması için uyarılarda bulunuyor.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, asrın felaketinden sonra ilçede hayatın normale dönmesi çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda binanın hasarlı olduğu bölgelerde kurulan semt pazarları için geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin ağır hasarlı olarak tespit ettiği yapılar belediye tarafından mühürlenirken, buralarda pazar kurulmasına izin vermeyen belediye, pazarların kurulacağı noktalarda da geniş önlemler alarak güvenlik riskinin önüne geçiyor. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla çalışmalar yapan ekipler, Salı pazarının kurulduğu Yusuf İslam Caddesi ile Çarşamba pazarının kurulduğu Öğretmenler Caddesi’ni güvenlik şeritleriyle kapattı.

Hem Güvenlik Önlemleri, Hem Denetimler
Gün boyu bu bölgelerde görev yapan zabıta ekipleri,aynı zamanda semt pazarlarının kurulduğu yerlerde de denetimler gerçekleştiriyor.

Vatandaşların güvenli ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapması için çaba gösterdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Asrın felaketini yaşadık ve yaşıyoruz. Bir yandan da hayat devam ediyor. Bunun için önlemlerimizi alıyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği için ağır hasarlı binaların olduğu bölgelerde Pazar kurulmasına izin vermediğimiz gibi semt pazarlarının kurulduğu yerlerde de önlemlerimizi alarak denetimler gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yorum Yazın