TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek ile Ankara'da görüştü

Patronlar Dünyası’nın adım adım duyurduğu Mehmet Şimşek – Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinde sona gelindi. Beklenen görüşme bugün Külliye’de gerçekleşirken Bloomberg de Patronlar Dünyası’nın duyurduğu gelişmeyi "Erdoğan-Şimşek ile Ankara'da görüştü" sözleriyle doğruladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek ile Ankara'da görüştü
AJANSLAR - Seçim öncesi ismi sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmelerle gündeme gelen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görüşmelerine seçimden sonra da devam etti.

Geçtiğimiz Mart ve Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliyede görüşen Şimşek, Patronlar Dünyası’nın edindiği bilgiler doğrultusunda bugün Erdoğan ile Ankara’da bir kez daha bir araya geldi. Daha önceden Mehmet Şimşek’i kabinede ve “ekonominin başında” görmek istediğini belirten fakat Şimşek’ten ret cevabı alan Erdoğan görünenler doğrultusunda Şimşek ısrarından henüz vazgeçmiş değil.

Mehmet Şimşek ile üçüncü kez görüşecek olan Erdoğan’ın bu sefer kesin amacı Şimşek’i ikna ederek ekonomiyi teslim etmek. Patronlar Dünyası’nın yine kulislerden öğrendiğine göre Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu teklifini kabul etmesi için bir şartı mevcut.

Belirtilenlere göre Şimşek, mevcut ekonominin kurmaylarından tereddüt ediyor ve kendi kurmaylarını seçmek istiyor. Şimşek’in bu isteğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesi doğrultusunda kabineye gireceği görülüyor. Ek olarak yine edinilen bilgiler doğrultusunda Şimşek'in ekonomi yönetimi dışında Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamına getirileceği de kulislerdeki söylentiler arasında.

BU HAFTA İÇİNDE SONUÇ ÇIKABİLİR
Öte yandan Şimşek kabinede yer almasa da Türk ekonomisine faydalı olabilmek için bir görev alacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir televizyonda katıldığı canlı yayında Mehmet Şimşek sorusuna verdiği yanıtla söz konusu ihtimalin sinyallerini vermişti.

Kalın, Şimşek’in kabinede olup olmayacağı ile ilgili soruya "İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabinede olur olmaz ama Mehmet Bey bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" cevabını vermişti.

Patronlar Dünyası’nın Türkiye’ye duyurduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan – Mehmet Şimşek görüşmesinin ardından nasıl bir karar alınacağı henüz bilinmiyor. Birçok kişi tarafından merak edilen bu durum da birkaç gün içinde yanıtını bulacak gibi görünüyor.
Yorum Yazın