TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

CHP Van İl Başkanlığından Başdanışman Ayhan Ogan'a suç duyurusu

CHP Van İl Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Can, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı illeri sıralayarak, "PKK ile bağlantılı" gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
CHP Van İl Başkanlığından Başdanışman Ayhan Ogan'a suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Ayhan Ogan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüksek oy veren Doğu ve Güneydoğu illerini "PKK bağlantılı" ilan etmişti. Ogan, sosyal medya hesabından bir tablo paylaşarak, "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" ifadelerine yer vermişti. Söz konusu tabloda, HDP'nin etkin olduğu illerden Kılıçdaroğlu'na yüksek oranda oy verildiği bilgisi yer almıştı.  

CHP Van İl Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Can, Kılıçdaroğlu’nun yüksek oy aldığı illeri sıralayarak, ‘PKK ile bağlantılı' gösteren Ogan hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığına "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

“BU VAHAMETİN SİYASİ OLDUĞU KADAR HUKUKİ OLARAK DA HESABININ SORULMASI GEREKİR”
Avukat Can’ın suç duyurusunda, “Şüpheli ekte de ekran görüntüsü bulunan bu paylaşımıyla bu illerde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmenin PKK’lı olduğu yaftasında bulunmuştur. Bir ilde bir adayın çok oy almasını, o adayın terör örgütüyle bağı olduğu sonucuna bağlamak, o il seçmenine terör örgütü üyesi demekten başka anlama gelmez. Bu vahametin siyasi olduğu kadar hukuki olarak da hesabının sorulması gerekir. Halkın bir bölümüne sırf Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiği için PKK’lı diyen bu kendini bilmezin suç işlemiş olması nedeniyle bu ilin seçmeni olan kendi adıma ve tüm vatandaşlarımız adına suç duyurusunda bulunmak gerekmiştir" ifadeleri yer aldı.

“UMARIM BU AHLAKSIZLIĞI YAPANLAR ADALET KARŞISINDA HESAP VERİR”
Suç duyurusu sonrası açıklama yapan CHP Van İl Başkanı Av. Zeynep Can, “Demokrasinin olduğu her yerde seçimler periyodik olarak, medeni bir şekilde yapılır. Adaylar çıkar kendini anlatır ve yurttaştan destek ister.  Ama ülkemiz tarihi bir seçime giderken maalesef mevcut iktidar ve yandaşları Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çok ahlaksızca saldırıyor. Bu yandaşlar kantarın topuzunu o kadar kaçırmış ki bölgemiz insanın oy tercihini ele alarak bir tablo oluşturuyor ve siyasi mühendislik yapıyor. Bu iktidar ve trolleri yalan yanlış açıklamalar ve akla hayale sığmayan montajlarla genel başkanımızı yıpratmaya çalışıyor. Olanlara ne bir yurttaş olarak ne de bir partili olarak göz yummamız mümkün değil. Umarım bu ahlaksızlığa yapanlar adalet karşısında hesap verir” dedi.
Yorum Yazın