• Genel

CHP heyeti depremzedelerle dayanışmak için Diyarbakır'da

CHP Heyeti depremden etkilenen yurttaşlara yardım elini uzatmak için Diyarbakır’a geldi. Diyar Galeria’daki enkazın önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Yardım taşıyan 6 tır buraya gelecek. Yardım etmek için, mücadele etmek için buradayız. Birlik beraberlik içinde yaraları saracağız” dedi.
CHP heyeti depremzedelerle dayanışmak için Diyarbakır'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu talimatıyla, Ankara’dan Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Diyarbakırlı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara’dan milletvekilleri Fazıl Kasap, Ali Haydar Hakverdi, İstanbul’dan milletvekili Özgür Karabat ve Uşak Özkan Yalın ile Muğla milletvekili Mürsel Alban’dan oluşan kriz heyeti, İl Başkanı Abdullah Atik ile birlikte depremde yıkılan ve arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı Diyar Galeria’daki enkaz alanında açıklama yaptı.

‘Kurtarılmayı bekleyen 90’dan fazla kardeşimiz bulunuyor’
CHP Heyeti adına konuşan Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın, çok büyük bir acı yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Milletimizin başı sağolsun, gerçekten çok büyük bir acı yaşıyoruz. Şuan Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti olarak Diyarbakırdayız. Dünden bu yana burada yaşanan olayları, mücadeleleri, müdahaleleri yerinde inceliyor ve anında CHP Genel Merkezi’ndeki iletişim koordinasyon merkezinde değerlendiriyoruz. Onlar da AFAD’a iletmek için bir yol çabasındalar. Hakikaten acı, sıkıntı büyük. Şuan yıkılan bir binanın enkazının önündeyiz. Kurtarılmayı bekleyen 90’dan fazla kardeşimiz bulunuyor ve biran önce çıkartılmaları buradaki arkadaşlarımızın, görevlilerin, askerlerin çabasıyla mümkün olacak. En çok da bu bölgede yaşayan komşular burada ve komşular kendileri, fedakarlık, seferberlik ilan etmiş durumdalar.”

6 tır yardım geliyor
Akın, enkaz altından çıkarılanlara ilişkin olarak da şu verileri paylaştı: “Elimizde net bir veri yok. Ancak 80’den fazla kişinin maalesef, üzülerek hayatını kaybettiğini ve 762 yaralı olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Hastaneleri ziyaret ediyoruz. Burada ailelerini bekleyen vatandaşlarımızın yanındayız. Onlarla birlikte olmaya gayret gösteriyoruz. Bu arada Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yardım tırları, konteynerleri yola çıkmış durumda. Kısa süre içerisinde 6 tır buraya gelecek. Yardım etmek için, mücadele etmek için buradayız. Birlik beraberlik içinde yaraları yaracağız. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız.”
Yorum Yazın