• Genel

Baza ve başlık seçiminde dikkat edilmesi gerekenler: Yatak odası şıklığınızı tamamlayın

Yatak odasının en gerekli ürünlerinden biri şüphesiz baza ve başlıktır. Karyola ile beraber yatağı yükselten baza modelleri, yatak başlığı ile birleştiğinde yatak odasına şıklık katar.
Baza ve başlık seçiminde dikkat edilmesi gerekenler: Yatak odası şıklığınızı tamamlayın

Peki yatak odasına şıklık katacak en doğru baza ve başlıkları seçerken nelere dikkat etmeli?

Baza Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Birbirinden çeşit baza modelleri arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız birkaç kriter ile bu durumu çözebilirsiniz. Öncelikle bazanın yatak ölçüsüne uygun alınması gerektiğini bilmelisiniz. Tek, çift veya 1.5 kişilik baza ölçülerine dikkat ettikten sonra malzeme kullanımını da göz önünde bulundurmalısınız.

Baza malzemelerinin ahşap, kumaş veya MDF model olmasına dikkat edebilirsiniz. Ahşap malzemeden üretilen bazalar, dayanıklı olmakla birlikte şıklık içermesiyle de tercih edilir. Kumaş bazalar ise yatak başlığı ile birlikte odaya uyumlu ve şık bir görünüm kazandırır. Baza modelleri, yatak odasına şıklık kazandırmak için farklı şekillerdedir.

İşlevselliği ile birlikte şık detayları da barındıran baza modelleri, farklı renk seçenekleri içerir. Kumaştan yapılan bazaların nötr renkte olmasına dikkat ederek hem açık hem de koyu tonlu yatak odasına uyumlu bir eşya tercih edebilirsiniz. Ayrıca süpürgenin baza altına rahatlıkla girmesi için robot süpürge uyumlu yüksek ayaklı modelleri seçebilirsiniz.

Şık görünümü ve kullanım kolaylığı beraberinde getiren baza başlık modelleri için set hâlindeki modellere yönelebilirsiniz. Yine yatak ile birlikte sunulan 3’lü yatak, baza ve başlık modelleri de daha uyumlu bir yatak odası dekorasyonu beraberinde getirir. Baza başlık fiyatları açısından bütçenize uygun modeli bularak yatak odasına şıklık katabilirsiniz.

Başlığın Baza ve Yatak Odasına Uyumlu Olmasını Dikkat Edin

Yatak ve baza ile birlikte başlığın da yatak odası dekorasyonuna tarz kazandırdığı bilinir. Yatak başlığı için kumaşlı modelleri tercih edebilirsiniz. Kumaşlı başlık seçiminde; ekru, bej, gri, beyaz renkleri tercih ederek hem açık hem de koyu tonlu yatak odasına uyumlu bir seçim yapabilirsiniz. Baza kumaşının dayanıklı ve kolay silinebilir özellikte olması da önemlidir.

Genellikle suni deriden yapılan başlık modelleri ön plandadır. Bununla beraber mikrofiber, döşemelik kumaşlar da yatak başlığında kullanılır. Yatak odasına uyumlu olmasıyla beraber estetik görünümü desteklemek amacıyla da yatak başlığı seçilebilir.



*Sponsorlu İçerik - OGÜNhaber editörlerinin bir müdahalesi bulunmamaktadır.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı