TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Bağlar'ın yaşayan çınarları inanç ve kültür gezilerinde

AK Partili Bağlar Belediyesi, ilçede yaşayan 60 yaş üzerindeki vatandaşlara yönelik anlamlı bir projeyi hayata geçirdi.
Bağlar'ın yaşayan çınarları inanç ve kültür gezilerinde
Mübarek Regaip Kandili dolayısıyla startı Peygamberler Diyarı Eğil’de verilen proje kapsamında belediyenin imkanlarıyla tarihi ilçeye gelen kadın vatandaşlar tarihi ve turistik yerleri gezerek unutulmaz anlar yaşadı.

Bugüne kadar çeşitli nedenlerden dolayı ilçe dışına çıkma imkanı bulamayan özellikle kadın vatandaşların hayatın güzelliklerinden faydalanmasını sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Gezilere katılan vatandaşlarımızın tüm ulaşım, yemek ve diğer giderleri belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. İlk olarak inanç merkezi ilçemiz Eğil’den başladık. Diğer ilçelerimizle devam edeceğiz.” dedi.

Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte programa katılan Başkan Beyoğlu; ilk kez böyle anlamlı bir organizasyona katıldıklarını ifade eden kadınların teşekkür mesajlarıyla karşılaştı.

Projenin Startı Regaip Kandili’nde Peygamberler Diyarı Eğil’de Verildi
Bağlar Belediyesi, belli bir yaşın üzerinde olan ve bugüne kadar hayat koşullarından dolayı ilçe dışına çıkamayan kadın vatandaşları hayata bağlayacak olan bir projeyi hayata geçirdi. Projenin amacı bu kadınları sosyal hayata adapte etmek ve aynı zamanda Diyarbakır’ın tarihi bölgeleri ve mekanlarının öne çıkmasına dikkat çekmek.

Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Bağlar’ın Yaşayan Çınarları İnanç Ve Kültür Gezilerinde” sloganıyla başlatılan projenin ilk ayağı Peygamberler Diyarı olarak bilinen Eğil İlçesi’nde gerçekleştirildi.

Kadınlar, Kendilerine Verilen Değerden Memnun Kaldı
Belediyenin tahsis ettiği araçlarla ilçeye gelen kadın vatandaşlar,Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun öncülüğünde sırasıyla ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek unutulmaz bir gün yaşadı. Mübarek Regaip Kandili nedeniyle Peygamberler Türbesi’nde dua eden kadınlar ,gezinin ardında ilçenin doğa harikası baraj gölünün kenarında yemekte bir araya geldi.

Çoğunluğu ev kadını olan kadınlar ilk kez böyle bir güzelliği yaşama imkanı bulduklarını dile getirerek,”Hak ettiğimiz değeri vererek bizi onure eden ve böyle anlamlı bir günde buraya gelmemize vesile olan Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

“Fedakar Ve Cefakar Kadınlarımız Bu Değeri Fazlasıyla Hak Ediyor”
Kadınların hayatın ağır yükünü çeken fedakar ve cefakar insanlar olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu projeyi hayata geçirmelerindeki amacın da 60 yaş üzerindeki kadınların moral ve motivasyonlarını artırmak olduğunu söyledi.

Beyoğlu,”Gerek hayatın zorlukları ve gerekse imkansızlıklardan dolayı bu yaşına kadar ilçe dışına çıkamayan kadınlar var. Biz onlara yaşayan çınarlarımız diyoruz. Değerli olduklarını her vesile ile ortaya koymaya gayret ediyoruz. Mahalle ziyaretlerimizde böyle bir eksiklik olduğunu gözlemledik. Önce belediyemiz bünyesinde kendilerine hitap eden çeşitli mesleki, eğitim ve sosyal içerikli kurslar açtık. Şimdi de diğer ilçelerimizdeki güzellikleri görmelerine imkan tanımak için bu projeyi hayata geçirdik. Mübarek Regaip Kandili vesilesiyle peygamberler diyarı ve inanç turizminin merkezi Eğil’de başlayalım istedik. Diğer ilçelerimizle devam edeceğiz inşallah. Manevi değeri yüksek olan Regaip Kandili’nin anlamına da uygun oldu bu başlangıç oldu.Kur'anı Kerim'de isimleri geçen iki peygamber burada meftun.Hep birlikte islan dünyası, ülkemiz ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan için dua ettik.Yaşayan değerlerimiz olan 60 yaşın üzerindeki kadın vatandaşlarımızın bu değeri fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz. Bu bizim onlara karşı olan vefa borcumuzdur.” dedi.

Programa katılan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve eşi Dürdane Beyoğlu, kadınlarla yakından ilgilendi.
Yorum Yazın