İHA - Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan AÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın, özel hukuk uyuşmazlıklarında 'Arabuluculuk Kanunu' diye bir kanunun çıktığını hatırlatarak, bununla ilgili üniversitelere eğitim yetkisi verildiğini kaydetti. ‘Arabuluculuk Eğitimi’ için Adalet Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını aktaran Aydın, “Bakanlık'a başvuruyorsunuz, koşulları sağlarsanız Adalet Bakanlığı sizi akredite ediyor. Akredite olmamız çok önemli bir gelişme. Arabuluculuk Eğitimi verebilmemiz için Adalet Bakanlığı’nın 'Kadronuzla fiziksel koşullarınızla birikiminizle siz bu yetkinliğe sahipsiniz' demesi lazım. Biz de başvurmuştuk. 25 Eylül itibariyle Adalet Bakanlığı’nın bizi akredite ettiğini öğrendik. Yakın zamanda Arabuluculuk Eğitimleri'ni başlatacağız” dedi.
EĞİTİMLER HUKUK FAKÜLTESİ’NDEN MEZUN OLMUŞ VE 5 YILLIK MESLEKİ TECRÜBESİ OLANLARA VERİLECEK
Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tolga Akkaya ise, şu ana kadar bahse konu eğitim için 30 üniversitenin akredite olduğunu anlatarak, “Bu eğitimi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş ve 5 yıllık mesleki tecrübesi olan kişilere vereceğiz. Uygulamalı eğitimler verileceği için 25 kişilik bir grup olacak ve eğitimler 15-20 günlük bir sürede olacak. Bu eğitimi alıp bizden sertifika alan mezunlarımız, yine Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından açılan yazılı ve uygulamalı sınavlara girecekler. Bu sınavlarda başarılı olmaları hâlinde 'Arabulucu' olarak görev yapabilecekler” dedi.
Akkaya, eğitimler için özellikle Almanya’dan hem arabuluculuk hem de avukatlık yapan birinin geleceğini, onun yanında Hukuk Fakültesi, İletişim Bilimleri Fakültesi ve Konservatuvar’dan öğretim üyelerinin de katılımcılara eğitimler vereceğini belirtti.
Arabuluculuk eğitimi için Adalet Bakanlığı'ndan AÜ’ye onay
Adalet Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi’ne (AÜ) ‘Arabuluculuk Eğitimi’ verebilmesi için onay verdi.
Yorum Yazın