Alper Serttaş -
Yemek yediniz ama midenizde bir şişkinlik hissediyorsunuz. Siz de bu durumda maden suyuna başvuranlardan mısınız? Peki bunun yanında maden suyunun onlarca faydasının olduğunu biliyor muydunuz?
1
17
Maden suyunun sadece yemek sonrasında içildiğinde, sindirimi kolaylaştıran bir içecek olmayıp, bunun yanında onlarca faydasının olduğunu biliyor muydunuz?
2
17
Maden Suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen “doğaldır”.
3
17
Soda ise su ve sudan yapılan içeceklere üretim esnasında karbondioksit gazı basılmasıyla elde edilen ve tamamen “yapay” olan bir içecektir.
Halk arasında “asitli” denilen içeceklerde aslında kastedilen, içeceğin içindeki “karbondioksit” gazıdır.
4
17
Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde geçici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu için içimi kolaylaştırmaktadır.
Gazlı içecek üretiminde çok özel karbondioksit gazı ve % 99,99 saflıkta gıda üretimi için özel karbondioksit gazı kullanılır.
5
17
İçerdiği zengin kalsiyum ve florür gibi mineraller nedeniyle özellikle çocuklar, bayanlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu içmeleri gerekir.
6
17
Peki günde ne kadar maden suyu tüketebiliriz ?
Doğal suların içerdiği zengin mineraller vücudumuzda vitaminlerin fonksiyonlarına yardımcı olurlar.
7
17
Uzmanlar günde en az 2 litre civarında su ve maden suyu gibi “yararlı sıvı” tüketilmesini öneriyor.
8
17
Maden suyunun bilinen hiçbir zararı olmayıp, aksine vücudumuza sayısız yararları vardır.
9
17
Çocukların maden suyu içmesi zararlı mıdır?
10
17
Büyüme çağındaki çocuklar kalsiyum, demir, çinko, florür gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiyaç duyarlar.
11
17
Bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu bolca süt ve doğal suları tüketmeleridir. Maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının, florür ise ağız ve diş sağlığının gelişmesi için son derece yararlıdır.