Özge Karahan -
Gelecekte trend olacak meslek kollarını sizler için araştırdık...
1
9
Malzeme bilimi ve nano mühendislik bölümü ileri teknolojilerde kullanılacak malzemelerin tasarımı ve uygulamaları için gerekli kuramsal ve uygulamalı bilgileri öğrencilere kazandırır.
2
9
Moleküler biyoloji, genetik ve biyomühendislik bölümü modern biyoloji problemleri üzerinde, bitki biyolojisi, biyoinformatik ve moleküler ve hücre biyolojisi alanlarını kapsar.
3
9
İmalat mühendisliği veya üretim mühendisliği temel olarak, soyut halde bulunan tasarımı en nitelikli, en hızlı ve en düşük maliyetle somut hale getirme becerisini kazandırmayı amaçlayan mühendislik dalı. 3D üretim mühendisliği ise bazı üniversitelerde bu bölümün alt dalı olarak bulunmakta.
4
9
Meteoroloji mühendisliği, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konuları ele alıyor.
5
9
İletişim fakültelerinin yeni bölümü olan yeni medya, bilgi teknolojileri, iletişim ağları ile medya sektörlerinin iç içe geçmesi ile ortaya çıkan ve hızla değişen yeni iletişim araçlarını konu alıyor. Bu bölümde farklı yeni medya mecraları için aynı anda içerik üreten bireyler yetiştirmek hedefleniyor.
6
9
Endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü teknoloji, üretim, estetik ve ergonomi alanlarını birbirine bağlayarak yeni tasarımlar, ürünler ya da çözümler bulmayı hedefleyen bölümdür.
7
9
Tıp bilim dalı olan epidemiyoloji bölümü çerçevesinde toplum içerisinde hastalık, sağlık ve kazalar ile ilgili araştırmalar yapılır. Bu araştırmayı yapan kişi, gerçekleşen olayların ne sıklıkla yaşandığını, toplumun hangi kısmında ve ne şekilde olduğunu da inceler. Bu araştırmalar ile yaşanan olumsuzlukları azaltmak hedeflenir.
8
9
Yapay zeka ve robotik bölümü çerçevesinde yapay zeka yazılımına ilişkin, yol planlaması, konumlandırma ve haritalama üzerine çalışmalar yapılır. Bunların yanı sıra robotların birbirleri ile koordinasyonları, ortamdaki nesnelerle etkileşimleri, öğrenmeleri, ortaklaşa çalışma ve rekabet ortamlarında çeşitli uygulamaları üzerine de çalışmalar yürütülür.
9
9
Moleküler biyoloji ve genetik bölümü kapsamında yaşayan organizmanın yapılarını, işlevlerini ve aralarındaki ilişkiler incelenir.