Esma Etirli -
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Üyesi Ali Batıhan Oğuz, henüz 2 yaşındayken otizmle tanıştı.
1
3
Ailesinin desteği ve sevgisiyle uzun ve meşakkatli bir yolda yürüyen Oğuz, çalışmalarıyla ailesini sevindirdiği kadar arkadaşları için de umut ve örnek oluyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi üyelerinden 22 yaşındaki Ali Batıhan Oğuz, yüzme dalında elde ettiği derecelerin yanı sıra sanatsal çalışmalarda gösterdiği başarılarla da tüm otizm hastası çocuklara örnek oluyor.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarda tüm engelleri aşarak başarıya kulaç atan Ali Batıhan Oğuz'un, farklı stillerde tam 12 madalyası bulunuyor. Yarışmalarda Türkiye dördüncülüğü elde eden genç yüzücü, şampiyonluğu göğüslemek için antrenmanlarına hiç durmadan devam ediyor.
2
3
Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nde özel bir eğitim alarak, engelsiz insanların bile öğrenmekte zorlandığı Kuranı-ı Kerim'i Arapça okumayı başaran, çini ve takı tasarımı ile ebru sanatıyla ilgilenen Ali Batıhan Oğuz'un çalışmaları, çeşitli sergilerde sanatseverlerin beğenisine de sunuluyor. Azmi ve inancıyla öğretmenlerinin takdirini, arkadaşlarının da sevgisini kazanan Ali Batıhan, aldığı bire bir eğitim sayesinde yeteneklerini geliştirdiği merkeze büyük bir mutlulukla geliyor.
Doğuştan gelen, en temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bile özel bir eğitime ihtiyaç duyan otizmli vatandaşların hayattan kopmadan, üreten bireyler olabilmesi için destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, imkanlarını adeta seferber ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin özel eğitmenleri ve merkezleri aracılığıyla sevgi, ilgi ve özveriyle sağlanan bu destekler sayesinde engelli vatandaşların topluma kazandırılması amaçlanıyor.
3
3
Üreterek engelleri aşıyorlar
Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, sunduğu olanaklarla başkentte yaşayan engelli bireylerin gelişimini ve sosyal hayata entegrasyonlarını sağlamayı da kolaylaştırıyor. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'ne geldikten sonra Ali Batıhan'ın sosyal gelişimine büyük bir katkısı olduğunu belirten Baba Harun Oğuz, oğlunun üreterek engelleri aştığını şu sözlerle dile getirdi:
“Oğlum burada aldığı özel eğitimlerle sanatsal faaliyetlere yöneldi. Ortaya koyduğu ürünler kendine olan öz güvenini arttırdı. Öfke nöbetlerinde azalma olduğunu gözlemledik. Tüm yaşantısına olumlu bir katkı sağladı. Gönül rahatlığıyla, severek geliyoruz. Bu merkezin kapısı engellilere tamamen açık.”
Sevginin Gücü
Kuşcağız Aile ve Yaşam Merkezi Engelliler ve Yaşlılar Lokali yöneticilerinden Berrin Altuncu ise “Sevginin gücüne inanarak bu yola çıktık. Ortaya çıkan başarılarla bunun karşılığını alıyoruz. Çini oldukça ağır ve zor bir sanat olmasına rağmen Ali kısa sürede çok güzel ürünler ortaya koydu. Özel çocuklarımızın bu tarz uğraşlarda başarılı olması oldukça zor ama Ali zoru başaran bir çocuk” sözleriyle Ali’nin başarılarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.