TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Stella, kafa kemiği kırıklarının tedavisinde yeni nesil tedavi imkanı sunuyor

AA -

İSTANBUL (AA) - INVAMED, AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen Stella Kranial Kaplama Sistemi ile kafa kemiği kırıklarının tedavisinde yeni nesil bir teknoloji sunduğunu duyurdu.

INVAMED'den yapılan açıklamaya göre, beyin dokusunu çevreleyen kafatasında bulunan kemiklerden birinde ya da birden fazlasında meydana gelen kırıklara kafa kemiği kırıkları deniliyor. Bu kemiklerin kırılması için kafatasına oldukça ağır bir darbe almış olmak gerekiyor. Trafik kazası, darp, ağır sporlar ve düşme gibi sebepler bu kırıkların oluşumuna neden olarak gösterilebiliyor.

Kemiğin kırılma şekline bağlı olarak çökme kırığı, açık kırık, çizgisel kırık, kafa tabanı kırıkları gibi değişik türlerde kafatası kırıkları gözlemlenebiliyor. Bazı kırık tipleri sonucunda oldukça ciddi sağlık problemleri meydana gelebiliyor. Beyin hasarı, beyin kanaması, epilepsi (sara) nöbeti ve enfeksiyon bu tip kırıklar sonrasında görülebiliyor.

Kafa kemiği kırıklarında travmanın olduğu yerde, ağrı, şişlik, kanama, kişide kusma, bilinç bulanıklığı, burun kanaması, yüzde hissizleşme, göz altlarında ya da kulak arkasında morluk, burundan şeffaf su gelmesi (beyin omurilik sıvısı) ve baş dönmesi gibi bulgular gözlemlenebiliyor.

Bu tür kafatasında meydana gelen travmalarda acil tıbbi müdahale almak hayati öneme sahip oluyor. Çizgisel kırıklar meydana geldiğinde genellikle cerrahi müdahale gerekli olmamakla birlikte, kafa kemiği kırıklı birçok hastada cerrahi müdahale mecburiyet haline geliyor. Tedavinin asıl amacı ağrıyı kontrol altına alma, iyileşmeyi destekleme ve komplikasyonları önleme amacı taşıyor. Bunun yanında, komplikasyonların bir kısmı da altta yatan travmanın haricinde ameliyata bağlı da geliştiği görülüyor.

- Stella kanıtlanmış biyouyumluluk ve güç sunuyor

INVAMED AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen Stella Kranial Kaplama Sistemi, kafa kemiği kırıklarının tedavisinde kullanılan plak, vida ve ağ dizisinden oluşuyor. Yüksek mukavemetli titanyum kaplama ile üretilen Stella, kanıtlanmış biyouyumluluk ve güç sunuyor.

Stella Kranial Kaplama Sistemi, beyin cerrahlarının ve destek personelinin ihtiyaçlarını karşılamak için çok çeşitli kaplama seçenekleri ve özellikleri ile üretiliyor.

Titanyum yapılı bu ürün, ciddi ölçüde bozulan kemik yapısının rekonstrüksiyonu sayesinde yalnızca fonksiyonel değil, aynı zamanda estetik bozulmaların düzeltilmesinde de cerrahi müdahalelerde önemli başarıların kazanılmasını sağlıyor.

Stella Kranial Kaplama Sistemi, kafa kemiği kırıkları haricinde, osteotomi, rekonstrüktif prosedürler ve başarısız tedavilerin neden olduğu revizyon prosedürlerinde kullanılıyor.