TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Samsung Electronics deprem bölgesine desteğini sürdürüyor

AA -

İSTANBUL (AA) - Samsung Electronics Türkiye, deprem sonrası destek çalışmalarını sürdürüyor.

Şirket açıklamasında, Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmak için başlatılan uzun yolculukta yeni adımlar atıldığı belirtildi.

Kahramanmaraş ve Hatay'daki ihtiyaç sahibi depremzedelerin kullanımı için beyaz eşyaların teslim edildiğinin aktarıldığı açıklamada, "Samsung buzdolabı, çamaşır makinesi ve kurutma makinelerimiz ilgili kurumların yönlendirmesiyle depremzedelerin kullanımına sunuldu. Mobil Servis Onarım Merkezimizi İskenderun geçici barınma alanı yakınındaki AFAD binası önünde konumlandırdık." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Mobil Servis Onarım Merkezi'nde, ücretsiz cihaz onarımının yanı sıra mobil ürünlerin de depremzedelerin ücretsiz ve sınırsız kullanımına sunulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Mobil servis merkezimiz belli aralıklarla deprem bölgesindeki farklı noktalarda hizmetine devam ediyor. Portatif ultrason cihazlarımız, ilgili kurumların yönlendirmesiyle deprem bölgesindeki hastanelere teslim edildi. Şu anda Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'daki çeşitli hastanelerde portatif ultrason cihazlarımızla yaralıların tedavisine destek olmaya çalışıyoruz.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Samsung Global Goals bağış uygulaması aracılığıyla tüm dünyadaki Samsung Galaxy kullanıcılarını Türkiye'deki depremin yaralarını sarmak için ortak bir platformda buluşturduk. Deprem felaketinin ardından ortaya çıkan farklı ihtiyaçlara çözüm bulmak amacıyla tüm gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz."