TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Şaban Cengiz Vakfı, deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor

- Şaban Cengiz Vakfı: - "Depremzede vatandaşlarımız ve diğer ihtiyaç sahipleri için desteklerimizi sürdürmeye ve yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz"
AA -

İSTANBUL (AA) - Deprem felaketi sonrası bağlı olduğu şirketlerle birlikte bölgenin tamamında tüm imkanlarıyla seferber olan Şaban Cengiz Vakfı, bir ayı aşkın süredir deprem bölgesinde aktif olarak yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Vakıf, yaptığı yazılı açıklamada, depremden etkilenen bölgede bugüne dek yapılan çalışmaları paylaştı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Depremin 2. günü vakfımızdan yola çıkan ekipler, 8 Şubat’ta bölgeye ulaşmış ve öncelikli olarak barınma ve gıda ihtiyaçlarını depremzedelere ulaştırmıştır. Hatay'da Antakya ve Kırıkhan, Kahramanmaraş'ta Merkez ve Elbistan bölgelerinde çadır, erzak, kıyafet gibi gereksinimler ihtiyacı olan ailelere teslim edilmiştir. Depremin 4. günü Hatay Kırıkhan'a ulaşan ilk yardım tırımızın indirme ve dağıtma işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bunun yanı sıra yardım tırımızdaki malzemelerin dağıtımının gerçekleştirildiği depoya köylerden araçları olan insanlar yönlendirilerek ihtiyaçları olan malzemelere doğrudan erişebilmeleri sağlanmıştır.

Bölgeden acil ihtiyaç olarak talep edilen alerjik bebek mamaları da İstanbul'dan Hatay Havalimanı'na gönderilerek ihtiyacı olan ailelere ulaştırılmıştır. Bölgeye giden ekibin yanı sıra vakfımızdaki diğer ekip arkadaşlarımız tarafından malzeme tedariki ve hazırlığına İstanbul'da devam edilmiştir. Yardım tırlarımız bölgeye sürekli olarak yardım malzemeleri ulaştırmakta; Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş'taki geçici barınma merkezleri ve köylerdeki aileler ve çocuklarına yönelik çadır, gıda ve hijyen kolisi, soba, oyuncak, çikolata gibi ihtiyaçlar teslim edilmektedir."

Açıklamada, vakfın, başta depremzede vatandaşlar olmak üzere, diğer ihtiyaç sahipleri için destekleri sürdürmeye ve yaraları sarmaya devam edeceği bildirildi.