• Ekonomi

Rhofa Enerji güneş paneli üretimini iki katına çıkaracak

AA -

ANKARA (AA) - Rhofa Enerji, Çerkezköy'deki güneş paneli fabrikasının yıllık 350 megavat olan kurulu gücünü bu yıl yapılacak yeni yatırımlarla 700 megavata çıkarmayı hedefliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Herkes İçin Temiz Enerji" sloganıyla hareket eden Rhofa Enerji, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde, 15 bin metrekare kapalı alanda kurulu entegre tesisinde, uluslararası standartlara uygun güneş paneli üretimi gerçekleştiriyor.

Rhofa Grup iştiraklerinden olan ve 2020'de faaliyete geçen şirket, yüksek verimli fotovoltaik (PV) panelleri ile yılda 350 megavat kurulu güç kapasitesini 2023 yılı içerisinde yapacağı yeni yatırımlarla 700 megavata çıkaracak. Bu da yaklaşık 550 bin PV panel imalatının iki katına çıkarılması anlamına geliyor.

Rhofa Enerji bünyesinde geliştirilen ürünler, ISO, CE, TUV ve IEC dahil olmak üzere, tüm önde gelen test kuruluşlarınca detaylı şekilde kontrol ediliyor ve bu sürecin ardından sertifikalandırılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rhofa Grup ve Rhofa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Hazreti Akdemir, köklü sanayi deneyimlerinin "önemli bir avantaj" olduğunu kaydetti.

Akdemir, şu ifadeleri kullandı:

"Global çapta müteahhitlik ve proje geliştirme becerilerinin yanı sıra, yurt içinde de yaygın, sürdürülebilir ticari ilişkilere sahibiz. Var olan altyapımız, gücümüze güç katacak. Esnek yapımız ve üretimde derinleşme de ön plana çıkan değerlerimizden. Türkiye sektörde, Çin'in ardından en büyük merkez haline gelecek. Bu noktada Rhofa Enerji olarak biz de, güneş panellerimiz ile satış sonrası hizmette sınırsız güvence veriyoruz. Geri bildirim ve kalite konusunda çok hassasız. Ürünlerimiz bütün coğrafyalarda çeşitli testlerden geçiriliyor. Her türlü iklim koşuluna göre, -50, +50 sıcaklık derecisine dahi uygun modifiye yapabiliyoruz."