TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Nitto Bento, CK Enerji aracılığıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikasının sahibi oldu

AA -

ANKARA (AA) - Endüstriyel bant üreticisi Nitto Bento, CK Enerji Boğaziçi Elektrik aracılığıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacak olan şirket, attığı bu adım ile Avrupa'daki diğer Nitto fabrikalarına da öncülük ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, dünya genelinde yenilenebilir enerjinin payının her geçen gün arttığını ve şirket olarak yeşil enerji kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Günümüzde pek çok ülke ihracat yapan firmalardan üretimi sırasında yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığını belgelemesini istiyor. Nasıl turizmde Mavi Bayrak diye bir uygulama var ve bu belgeye sahip olan oteller teşvik alıyorsa, tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan şirketler de pek çok avantaja sahip olacaklar. Bugün tükettiğiniz elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklardan elde edildiğini size taahhüt eden I-REC belgesini Nitto Bento'ya veriyor olmaktan ve kendilerinin gösterdiği duyarlılıktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz ve çok teşekkür ediyoruz."

Nitto Bento Genel Müdürü Bahadır Buğrul da, "Şirket olarak Paris İklim Anlaşması'nı referans alarak kendimize koyduğumuz hedefler var. Bu hedefler bağlamında da Nitto Bento fabrikası olarak yüzde 100 yenilebilir kaynaklardan elde edilmiş elektrik enerjisi alıyoruz. I-REC belgesi bu işin olmazsa olmazı. Çok sistemli bir şekilde takibini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.