TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

MTV'de ikinci taksit kampanyaları

Her yıl iki taksit olarak ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit zamanı geldi. 45 bin liraya kadar yükselen MTV ödemeleri için bankalar da kampanya yarışına girdi.
MTV'de ikinci taksit kampanyaları
AJANSLAR - Yaklaşık 23 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV), ikinci taksit ödemesi başladı. Ocak ve temmuz olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödenebilen MTV’nin, ikinci taksidini ödemek için son gün ise 31 Temmuz. Aracın cinsi, motor silindir hacmi, yaşı, 2018’den önce trafiğe çıkışının olup olmadığı ve vergisiz değeri baz alınarak hesaplanan MTV’de bu yılki artış ise yüzde 12 olarak belirlenmişti. Buna göre; en düşük MTV 101 lira olurken, en yükseği ise 45 bin lirayı aşıyor.

Ödeme nereden yapılır?
MTV borcunu ödemenin birden fazla yöntemi var. Araç sahipleri, İnteraktif Vergi Dairesi’nin internet sitesi ‘ivd. gib.gov.tr’ üzerinden şifre girmeden ‘MTV ödeme’ alanına, plaka ve TC kimlik numarasını yazarak borçlarını ödeyebilir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) mobil uygulaması üzerinden de 02:00-22:00 saatleri arasında kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor. Ayrıca TC kimlik numarasıyla e-Devlet üzerinden ve tüm vergi dairelerinden MTV borcunu ödemek mümkün.

Tahsilatta değişiklik
Gelir İdaresi Başkanlığı’nca, bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere değişikliğe gidilmişti. Buna göre; vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile PTT vasıtasıyla tahsiline devam ediliyor. Ödeme için bu bankaların mobil uygulaması, telefon bankacılığı veya şubeleri kullanılabiliyor.

Özelde kredi kartıyla
Özel bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılamıyor. Bu yüzden MTV özel bankalardan sadece kredi kartı kullanılarak ödenebilecek. Diğer yandan şirketler ise sadece kamu bankaları üzerinden nakit ödeme yapabiliyor. EFT yapılsa da bu sefer vergi ödeme makbuzu temin edilemeyeceği için ayrıca makbuzun vergi dairesinden alınması gerekiyor.

İşte kolaylık sağlayan bankalar
Halkbank: 1-31 Temmuz tarihleri arasında internet şubesi, Halkbank mobil, Halkbank dialog ya da gib.gov.tr’den gerçekleştirilecek MTV ödemelerine 3 taksit imkanı sağlıyor.
Yorum Yazın