TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Migros'tan Dünya Arı Günü'ne özel etkinlikler

AA -

İSTANBUL (AA) - Migros, biyoçeşitliliğin devamlılığını sağlamak ve arı popülasyonunun artmasını desteklemek amacıyla Dünya Arı Günü'nü özel etkinliklerle kutluyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Migros, biyoçeşitliliğin devamlılığını desteklemek adına yürüttüğü çalışmaların kapsamını her yıl genişletiyor.

Migros, arı popülasyonunun artmasına destek olmak amacıyla 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nü Türkiye'nin dört bir yanında etkinliklerle kutluyor. Migros'un Migros Aile Kulüpleri, halk eğitim merkezleri ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlükleri iş birlikleriyle geçen yıl başlattığı Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı "Arı Yetiştiriciliği" kurslarına yoğun ilgi devam ediyor. Kurslarda, arı yetiştiriciliğinin yanında organik arı yetiştiriciliği ve arı sütü üretimi kursları da veriliyor.

Migros, bu yıl da arı yetiştiriciliği kurslarından mezun olan kursiyerlere Dünya Arı Günü'ne özel olarak kovan, maske, çıta ve körükten oluşan bir başlangıç seti hediye ediyor. Geçen yıl düzenlenen kursların ilk mezunu olan 25 kadın arıcı, kurdukları kooperatif kapsamında arı ürünleriyle tekstili birleştirerek üretim yapmaya başladı.

- Arı temalı etkinlikler

Migros, 13-26 Mayıs'ta Aile Kulüplerinde çocuklar ve aileler için Dünya Arı Günü'ne özel eğitimler, seminerler, mutfak atölyeleri ve masal anlatımları gibi birçok özel etkinlik de hazırladı. Arının ekolojik dengedeki önemi ve "bal arısının bir günü" gibi konuların anlatılacağı özel eğitim seminerlerinin yanında bal, polen ve propolis temalı sağlıklı mutfak atölyeleri de halk eğitim merkezleri ile Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlükleri eğitmenleri tarafından verilecek.

Seminerlerin yanında çocuklara özel "arının bir günü" temalı boyama atölyesi, arı döngüsü atölye çalışması, arının bir günü masal anlatımı ve arı kovanı yapımı atölyesi gibi etkinlikler de bulunuyor.

Arı Günü kapsamında gerçekleşecek toplam 175 etkinlikle 3 bin 500 kişiye ulaşılarak arının ekolojik denge için önemi hakkında farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Migros, Dünya Arı Günü için sektörün önde gelen markalarından Balparmak ve TEMA iş birliğiyle ağaçlandırma kampanyası da gerçekleştirecek. 18-31 Mayıs'ta 460 gr Balparmak süzme çam balı ve 850 gram Balparmak çam balı satın alan müşteriler, ağaçlandırma çalışmalarına destek verecek ve bağış karşılığında e-sertifika sahibi olma şansına sahip olacak.

Migros mağazalarında 18-31 Mayıs'ta çeşitli bal ürünleri yüzde 25'e varan indirimle satışa sunulacak.