TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Market ve semt pazarlarında denetim

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki semt pazarı ve market denetimlerini sürdürüyor.
Market ve semt pazarlarında denetim
İHA - Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı ve güvenli ortamlarda gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri adına ilçede bulunan tüm marketlerde ve semt pazarlarında reyon ve kasa fiyatlandırmaları, hijyen, son tüketim tarihi ile gramaj denetimlerini yoğun bir şekilde uyguluyor.

Ekipler, vatandaşların sağlıklı ve güvenli ortamlarda alışveriş yapabilmeleri adına ilçede faaliyet gösteren tüm yerel ve zincir marketlerde, semt pazarlarında denetimlerini titizlikle sürdürüyor.

İlçe halkının herhangi bir mağduriyet yaşamaması için marketlerde bulunan tüm reyonları, semt pazarlarında kurulan tüm tezgâhları tek tek denetleyen zabıtalar, reyon ve kasa fiyatlandırmaları, hijyen, son tüketim tarihi ve gramaj kontrollerini gerçekleştiriyor.

Zabıta Müdürlüğü, Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından ilçede bulunan tüm işletmelerde ve semt pazarlarında kullanılan ölçü ve tartı aletleri denetlenmeye devam ediyor.

Denetimlerde beyanname vermeyen, periyodik kontrol ile muayenesi gerçekleşmeyen, damgasız ölçü ve tartı aleti kullanan esnafa uyarılarda bulunuldu.
Yorum Yazın