Seyfi Akil -
Vodafone öncülüğünde Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Intel Teknoloji Konferansı İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasında konuşan Işık, yerli üretim ve teknolojinin önemine vurgu yaparak ülke olarak dünyaya yeni teknolojiler sunmanın gerekli olduğunu söyledi.
DÜNYAYA YENİ TEKNOLOJİ ÜRETİLECEK
İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Vodafone öncülüğünde ve teknoloji devi İntel'in desteği ile gerçekleştirlen Intel Teknoloji Konferansı çok sayıda teknoloji firmalarının yanı sıra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımı ile gereçekleştirldi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bakan Işık, teknolojinin üretimde önemini vurguladı. Işık yaptığı konuşmada ayrıca insan hayatını koruması, güzelleştirmesi, iyileştirmesinde teknoloji ve teknolojik yatırımlarının da çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Yerli otomobil üretimi konusunda da açıklamalarda bulunan Işık şunları söyledi:" yerli otomobil projesini geliştirirken, ortaya sadece bir otomobil çıkarmakla yetinmek istemediklerini belirterek, "Sürücü kontrol ünitesi veya otonom araç sistemleri gibi alanlarda, dünyaya yeni teknolojiler de sunmak istiyoruz".
BİLİM KONGRESİ TOPLANDI
Türkiye'de bilim ve teknolojik yatırımların son dönemde artığını ifade eden Işık, dünyadaki teknolojik gelişmelerle karşılaştırıldığında bu artışın çok düşük düzeylerde olduğunu söyledi.Türkiye'de özellikle sanayi de teknolojik yatırımların ve atılımların değerlendirilmesi için Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde toplandığını söyleyen Işık,ana gündemlerinin, Sanayi 4.0 devrimi oluşturduğunu ifade etti. Konferansta bu kurulun çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Bakan Işık şunları söyledi:"Toplantımızın ana gündemini, Sanayi 4.0 devrimi oluşturdu. Önceki 3 sanayi devrimini geriden takip ettiğimiz için bu yeni sürece şimdiden hazırlıklı olmayı çok önemsiyoruz. Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) toplantısında da bu sürecin neler getireceğini, bu sürece hazır olmamız için neler yapmamız gerektiğini çok kapsamlı bir şekilde ele aldık. BTYK toplantımızın hemen ertesi günü, özel sektör öncülüğünde böyle bir konferansın gerçekleşiyor olması, gerçekten de çok isabetli oldu. Sizlerden şu hususu özellikle rica ediyorum, Bu konferansta, teknolojinin geleceğiyle Türkiye'nin geleceğini birlikte ele alalım. Türkiye'nin yeni nesil teknolojileri geriden takip eden değil, bu teknolojileri geliştiren ihraç eden bir ülke olması için neler yapmamız gerektiğini tartışalım".
IŞIK: KONUŞULANLAR VE VAATLER FANTESTİK
Konferansta tartışılacak teknoloji alanlarında yeni gelişmeler yaşanması ve kitleleri ciddi bir şekilde etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu aktaran Işık, tarihin en önemli icatlarından biri olan radyonun 50 milyon kullanıcıya ulaşmasının 38 yılda gerçekleştiğini, bu sürenin televizyon için 13 yıl, internet için 15 yıl ve bazı sosyal medya uygulamaları için ise 1 yıl olduğunu dile getirdi. Işık, özellikle bilgi teknolojileri alanında yaşanan değişimin hızının gerçekten de baş döndürücü bir hal aldığını belirterek, "2015 yılında dünya genelinde kullanıma sunulan akıllı telefon sayısı 1,5 milyar. Dünyada dijital veri kullanımı, her iki yılda bir ikiye katlanmakta. 2020 yılında, dijital evrenin boyutunun 44 zetabayt'a ulaşması beklenmekte. Bu rakam, hane halkı başına yaklaşık 10 terabaytlık bir alana tekabül edecek" diye konuştu.Gelecekle ilgili yapılan konuşmaların, tahminlerin ve öngörülerin zaman zaman muhataplara aşırı fantastik gelebildiğini söyleyen Işık,"Tahminleriniz ne kadar somut verilere dayanıyor olursa olsun, yaptığınız iş, tamamen futuristik bir yaklaşım gibi algılanabiliyor. Bugün konuşulanlar, yarın gerçek olabilir ve olacaktır" dedi.
İntel ve Vodafone teknoloji için bir araya geldi
Vodafone öncülüğünde Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Intel Teknoloji Konferansı İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Yorum Yazın