TİC Holding Header
  • USD 32.367
  • EUR 34.982
  • Altın 2324.301
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türkiye analizi: Muazzam bir patlama yapabilir

Türkiye'nin ikinci çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 7,6 büyüme kaydetmesinin ardından dünyaca ünlü ekonomist gelişmekte olan ülke piyasaları analisti Robin Brooks'tan Türkiye analizi geldi. Brooks, Türkiye'nin imalat sanayi ve turizm sektörlerinin uluslararası pazarlar için rekabetçi gücüne dikkat çekerken, grafik analizini paylaştı.
Dünyaca ünlü ekonomist Robin Brooks'tan Türkiye analizi: Muazzam bir patlama yapabilir
AJANSLAR - Yeni Türkiye Ekonomi Modeli yabancı ekonomistlerin dikkatini çekiyor.

Dünyaca ünlü Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, gelişmekte olan ülke ekonomilerini değerlendirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı grafikli paylaşımda Türkiye ekonomisine ilişkin verileri paylaştı. Türkiye'nin net ihracatının son 2 yılda GSYİH'ye olumlu katkıda bulunduğunun altını çizen Brooks, "Türkiye ekonomisi muazzam bir patlamayı yapabilir" dedi.

'Rekabet gücüne dikkat çekti.'
Uluslararası Finans Enstitüsü Baş Ekonomisti Robin Brooks, Türkiye'nin küresel ekonomide başarılı olması ve yüksek ihracat rakamları için, imalat ve turizm sektörlerindeki rekabet gücüne dikkat çekti.

'Türkiye ekonomisi büyük patlama yapabilir.'
Brooks paylaşımında, "Grafikte pembe renkli bölümde Türkiye'nin net ihracatı incelendiğinde son 2 yılda büyümeye doğrudan olumlu katkıda bulunduğu görülüyor. Bu durum Türkiye'nin imalat sanayi ve turizm de uluslararası pazarlar için rekabetçi bir yapıya sahip olmasıyla alakalı. Türkiye ekonomisinin büyük patlama yapması için küresel piyasalar için piyasa dostu adım atması yeterli. Ekonomi politikasında heteredoks yaklaşımdan ortodoksiye yönelik küçük bir kayma bile bu büyük patlamayı serbest bırakacaktır" ifadelerine yer verdi.
Yorum Yazın