TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Ekonomi

CNN: ABD Hazine Bakanı Yellen, daha fazla banka birleşmesinin gerekebileceğini söyledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın bankaların üst yöneticilerine (CEO) daha fazla banka birleşmesinin gerekli olabileceğini söylediği bildirildi.
CNN: ABD Hazine Bakanı Yellen, daha fazla banka birleşmesinin gerekebileceğini söyledi
AA - CNN'nin isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, Yellen'ın dün büyük bankaların CEO'larıyla yaptığı toplantıda, daha fazla banka birleşmesinin gerekli olabileceğini belirttiği aktarıldı.

Yellen'ın söz konusu ifadelerinin piyasadaki bazı endişelere rağmen, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin banka birleşmelerine ısınmaya başladığına dair kanıt sunduğu aktarılan haberde, düzenleyicilerin istikrarı bozan banka iflasları yerine güçlü bankaların daha zayıf olanları devraldığı şirket birleşmelerini tercih ettiği öne sürüldü.

Banka yöneticileriyle toplantı yapılmıştı
Yellen, dün ekonominin mevcut durumunu görüşmek üzere banka yöneticileriyle bir araya gelmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yellen'ın likidite ve sermayesiyle ABD bankacılık sisteminin güçlü ve sağlam olduğuna dair ifadelerini yinelediği kaydedilmişti.

Yellen'ın marttaki banka iflaslarının ardından alınan önlemlerin, bankacılık sistemine güveni güçlendirdiği ve finansal bulaşmanın etkilerini hafiflettiğini söylediğine işaret edilen açıklamada, Hazine Bakanlığının bankacılık sektöründeki koşulları yakından izlemeye devam ettiği aktarılmıştı.

Açıklamada ayrıca, Yellen'ın Kongrenin borç limitini acilen ele alması gerektiğini, ABD borcunun temerrüde düşmesinin bankacılık sistemi ile yerel ve küresel ekonomi üzerinde ciddi sonuçları olacağının altını çizdiği ifade edilmişti.
Yorum Yazın