TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 34.958
  • Altın 2324.222
  • BIST 100 9129.19
  • Ekonomi

CK Enerji Akdeniz Bölgesi çalışanları, afetzede öğrencilerin eğitimlerine destek için koştu

AA -

İSTANBUL (AA) - CK Enerji Akdeniz Bölgesi çalışanlarının, 18. Uluslararası Runtalya Maratonu'nda afetzede öğrencilerin eğitimlerine destek için koştuğu bildirildi.

CK Enerji'den yapılan açıklamada, şirketin, Antalya'da düzenlenen 18. Uluslararası Runtalya Maratonu'na çalışanlarından oluşan 85 kişilik gönüllü takımı ile katıldığı belirtildi.

Açıklamada, 5 Mart'ta 45 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen maratonda, CK Enerji'nin Akdeniz bölgesindeki şirketlerinin genel müdürlerinin de yer aldığı 85 kişilik takımın, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere destek olmak amacıyla afetzede öğrencilerin eğitimleri ve hayalleri için koştuğu kaydedildi.

CK Enerji'nin 2017'den bu yana sivil toplum kuruluşlarına destek vermek için Uluslararası Runtalya Maratonu'nda yer aldığına dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kez maratonun çok farklı bir anlamı var. 6 Şubat günü peş peşe meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler nedeniyle ülke olarak büyük bir üzüntü ve yas içindeyiz. Türkiye genelinde yaşanan seferberlik ruhu Uluslararası Runtalya Maratonu'nu da sardı. Bu yıl maratonda atılan her adım afetzedelere destek olmak için. TEV ile birlikte 85 kişilik gönüllü takımımız afetzede öğrencilerin eğitimleri 'yarıda kalmasın' diye koştu."

Açıklamada ayrıca, depremden etkilenenlere destek olmak için maratona eklenen "1 Adım 1 Hayat Koşusu" adlı 2 kilometrelik parkura, yalnızca sistem üzerinden bağış yapanların ücretsiz katıldığı bilgisi paylaşıldı.