• Eğitim

Eğitim Fakültesi başarısını her geçen yıl arttırıyor

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1982 yılında Almanca ve İngilizce Öğretmenliği olmak üzere 2 programla hizmet vermeye başladı.
Eğitim Fakültesi başarısını her geçen yıl arttırıyor
Fakülte kuruluşundan itibaren aradan geçen 40 yıldan fazla süreçte fiziksel, sosyal, akademik ve bilimsel yönden hızla gelişip güçlenerek bugün Türkiye’de öne çıkan eğitim fakülteleri arasında yer aldı. Yeni nesiller yetiştirmede öğrencilerini çağın imkanları ile profesyonelce öğretmenlik mesleğine hazırlayan Eğitim Fakültesi’nin yönetiminde ise Dekan Prof. Dr. Erkan Dinç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Handan Deveci, Doç. Dr. Şule Demirel Dingeç yer alıyor.

Yurt dışı eğitim imkanları sunuluyor
Eğitim Fakültesi yaşam boyu öğrenmeyi rehber edinmiş; mezunları, eğitim hizmetleri ve araştırmalarla sürekli toplum kalkınmasına katkı sağlayan Türkiye’de öncü bir fakülte olmayı kendine vizyon olarak belirledi. Fakülte, yaklaşık 40 bin metrekare açık ve kapalı alanda 250’den fazla öğretim elemanı ile 7 bölüm ve 11 farklı öğretmenlik alanında hizmet veriyor. Fakültede yer alan bölümler Eğitim Bilimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümleri ile Özel Eğitim ve Temel Eğitim Bölümleri olarak sıralanabilir. Bu yedi bölüm içinde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Almanca Öğretmenliği, Fransızca Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programları yer alıyor. Ayrıca İngilizce Öğretmenliği Sunny Cortland Programı, Uluslararası Ortak Lisans Programı olup, öğrencilere çift diploma olanağı sunuyor. Öğrenciler çift anadal ve yandal programları ile Erasmus, Mevlâna ve Farabi öğrenci değişim programlarından yararlanabiliyor. Bu kapsamda Erasmus programı ile yurt dışına giden çok sayıda öğrenci bulunuyor.

Öğrenciler kendilerini çok yönlü geliştirebiliyor
Eğitim Fakültesinde internet bağlantılı modern bilgisayar laboratuvarları, fen laboratuvarı, donanımlı bir okuma odası, drama odaları, seminer odaları, konferans salonları ve kantinler bulunuyor. Öğrenciler sanat, spor, sosyal ve kültürel ortamlar içinde yer alarak kendilerini çok yönlü olarak geliştirebilme olanağına sahip oluyor. Öğrencilerin kendilerini bu yönlerde geliştirebilmeleri için çeşitli seminer, çalıştay, konferans gibi etkinlikler de düzenleniyor. Öğrencilerin kendilerini akademik olarak geliştirebilmeleri için çeşitli ulusal ve uluslararası kurumlara proje sunmaları için öğretim elemanları tarafından öğrencilere rehberlik yapılıyor, öğrenci projeleri teşvik ediliyor.
Eğitim Fakültesi, 2023-2024 akademik yılında yaklaşık 4 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bir fakülte olarak hem nicelik açısından hem de sunulan eğitimin niteliği açısından Türkiye’de yer alan eğitim fakülteleri arasında öne çıkma başarısı elde etmenin de gururunu yaşıyor. TÜBİTAK tarafından hazırlanan ‘Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi 2023’ raporunda Anadolu Üniversitesinin Türkiye’deki bütün üniversiteler arasında ‘eğitim’ kategorisinde ilk sırada olması ve yine Anadolu Üniversitesine ait yetkinlik haritasında da ilk sırada eğitimin yer alması Eğitim Fakültesindeki nitelikli gelişmelere örnek olabilir.
Eğitim Fakültesi, Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında eğitimde sağladığı imkânlarla “2023 Yılı Eğitimde Erişilebilirlik Ödülü” (Yeşil Bayrak) kategorisinde bayrak aldı. Fakültenin, “Mekânda Erişilebilirlik Ödülü” (Turuncu Bayrak) kategorisinde bayrak ödülünü de alması yine açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesi konusundaki gayretini gösteriyor.
Cem Sultan
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı