TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Twitter'daki onlarca onaylı hesabın ele geçirilmesi olayıyla ilgili bir çocuk tutuklandı

Aralarında eski ABD Başkanı Barack Obama ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de olduğu birçok ismin Twitter hesabınının ele geçirilmesi olayıyla ilgili ABD’de 17 yaşındaki bir çocuk tutuklandı.
Twitter'daki onlarca onaylı hesabın ele geçirilmesi olayıyla ilgili bir çocuk tutuklandı
AJANSLAR - ABD’li yetkililer 17 yaşında olduğu belirtilen çocuğun 30’dan fazla suçlamayla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

bundlehaber.com haber sitesinde yer alan habere göre; ABD’li yetkililer, şüphelinin Florida'da tutuklandığını ve kripto para dolandırıcılığı da dahil 30 suçlama ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Florida eyaletinde Tampa şehrindeki genç, Microsoft kurucusu Bill Gates, Tesla CEO'su Elon Musk, Amazon CEO'su Jeff Bezos, Demokrat Partili Joe Biden'ın da aralarında olduğu birçok ünlü ismin Twitter hesabını hack'lenmesi olayını 'planlayan kişi' olma suçlamasıyla da karşı karşıya.

Onlarca hesap ele geçirildi
Twitter’ın tarihindeki en büyük güvenlik sorununu yaşadığı olayda dünya kamuoyunun yakından tanıdığı onlarca hesap ele geçirildi.

Hesaplardan yapılan paylaşımlar, karşılığında daha fazlasını geri alacaklarına dair yalan vaatle, kullanıcıları belirli bir adrese bitcoin göndermeye yönlendirdi.

Twitter’da daha önce birçok kez bitcoin dolandırıcılığı yaşansa da böylesine büyük çaplı bir olayla ilk kez karşılaşıldı.

Olayın ardından Twitter, onaylı hesaplardan tweet atılmasına engel koydu ve saatlerce mavi tikli hesaplar paylaşım yapamadı.
Yorum Yazın